Foreholte zag zondag een zegereeks van drie wedstrijden beëindigd worden. In Voorhout was VUC met 0-3 te sterk. Een zuur en geflatteerd verlies, vond trainer Kees Zethof. ,,Ik zou deze wedstrijd heel graag meteen willen overspelen en dan wordt het geen 0-3”, zei hij. ,,Uit gaan we ze sowieso pakken. Dit laten we ons geen tweede keer gebeuren.”

Een verschil van drie doelpunten doet een eenzijdig wedstrijdverloop vermoeden, maar dat was zeker niet het geval. ,,Zij hadden een fout van ons nodig om de eerste goal te maken”, zei Zethof. ,,Zonde, want het eerste half uur was er helemaal niets aan de hand. Het was niet zo dat we bij machte waren veel scoringskansen af te dwingen, maar we speelden redelijk. Maar door die  verdedigingsfout hielpen we hun in het zadel.”

Na de 0-2 van VUC gooide Foreholte in de slotfase alles op de aanval. ,,Een soort van alles-of-niets-poging, met vier aanvallers”, zei Zethof. ,,Dan moet je een beetje geluk hebben, zoals vorig jaar tegen Alkmania. Toen wonnen we na een 1-3 achterstand met 4-3. We kregen een kans op de 1-2, maar die viel niet. Uiteindelijk liepen zij uit naar 0-3.”

Volgens Zethof gaf vooral de individuele klasse de doorslag. ,,Wij hebben jongens die een acht kunnen scoren, maar zij hebben gasten die een tien kunnen halen. Achterin hadden ze een jongen die twee jaar geleden nog in Eerste Divisie speelde en voorin drie jongens met hoofdklasse-ervaring. Wij moeten niet denken dat we zo’n team automatisch het vuur aan de schenen kunnen liggen.”

Toch is Zethof niet onverdeeld negatief over de eerste fase van het seizoen. ,,We doen het als nieuwkomer in de tweede klasse redelijk goed. We zijn nog door niemand weggespeeld, integendeel zelfs. Tegen veel teams valt er voor ons echt wel wat te halen. “

Foto: Jeannette Dijksta

POPULAIRE BERICHTEN