En weer won Foreholte, voor de vierde maal op rij. Ook Concordia Delft moest eraan geloven. Door de 3-2 overwinning komt de ploeg van Kees Zethof op gelijke hoogte met Concordia, GONA en VUC. Een van de vier ploegen zal uiteindelijk in de nacompetitie belanden.

De opmars van de manschappen van Zethof is indrukwekkend. Uit de laatste vijf wedstrijden werden dertien punten vergaard. De ploeg is druk bezig om zich naar de veilige zone te spelen. Vijf weken geleden gaf niemand nog een cent voor de kansen op rechtstreeks lijfsbehoud. Door de goede resultaten zijn de kansen echter drastisch gekeerd voor Foreholte.

Het werd een boeiend gevecht op sportpark Elstgeest. Twee ploegen die er volop voor gingen. Winst was noodzakelijk voor Foreholte om de aansluiting op de ranglijst te behouden. Het scoreverloop verliep spectaculair. Rond de tiende minuut kwam Foreholte op 1-0 door Bram van der Lans. De ploeg van Zethof ging gelijk op zoek naar de 2-0, maar vergat de kleine ruimtes af te schermen in het centrum. Drie minuten later lag de bal achter Matthijs Guyt.

Foreholte ontsnapte aan een grotere achterstand. Concordia-spelmaker Vincent Krul zag zijn strafschop gestopt worden door doelman Guyt. De goalie stopte de afgelopen weken al drie keer een strafschop. Gesterkt door de meevaller nam Foreholte zes minuten later weer de leiding. Een schitterende lob van Roy Dickhoff betekende de 2-1. Maar ook deze nieuwe voorsprong was van korte duur. Ivo Smits kon ongehinderd raak koppen en bepaalde de ruststand op 2-2.

Intenties Foreholte

Met de aanvalsdrang van Foreholte was niets mis, want direct werd de ploeg weer gevaarlijk in de eerste minuut van de tweede helft. Een kopbal van Van der Lans ging tergend langzaam naast. De spits had vandaag pech in de afwerking, ondanks dat hij tweemaal doel trof. In fases van de wedstrijd was het Foreholte dat de beste kansen kreeg. Zethof hierover: ,,Wij speelden vol voor de winst. We hadden eerder op voorsprong moeten komen in de tweede helft. Het kon alle kanten op. Het eindigt in 3-2, maar het had ook zomaar 7-5 kunnen zijn.”

De uiterst belangrijke 3-2 viel een kwartier voor het einde. Een schitterend doelpunt van Van der Lans. Een uithaal van hem verdween in het dak van het doel. De spits maakte alles goed mee en werd matchwinnaar. In een spannende slotfase hield Foreholte stand.

Zethof

Zethof: ,,We zetten een uitstekende serie neer. De intentie waarmee wij deze wedstrijd hebben gespeeld, was goed. Zowel de eerste als tweede helft waren we scherp. Maar wat ik al aangaf: we hadden productiever moeten zijn. Desalniettemin is deze overwinning verdiend. Ondanks dat wij met tien man kwamen te staan, kregen wij nog de betere kansen.”

Verdediger Tjeerd van de Zwaan: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we erin blijven. We hebben vandaag weer alles gegeven om de wedstrijd naar ons toe te trekken. We zijn een jonge ploeg. We kwamen twee keer op voorsprong en kort daarop was het alweer gelijk. Dat zijn leermomenten voor ons. Gelukkig liep het goed af vandaag. Als we op deze voet doorgaan, moet het goedkomen.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Archieffoto: Jeannette Dijkstra