Foreholte staat op de drempel van nog een seizoen in de Tweede Klasse. De Voorhoutse club is door de KNVB geïnformeerd dat het overleven van de eerste ronde in de nacompetitie volstaat voor lijfsbehoud. Aanleiding is dat enkele clubs, waaronder UVS, hun heil op zaterdag gaan zoeken.

Naast UVS gaan ook andere eersteklassers Neptunus-Schiebroek en Nieuwkoop op zaterdag verder, waardoor er drie plekken in de Eerste Klassen ontstaan. Als gevolg van extra promotie naar de Eerste Klasse worden een niveau lager ook plekken vacant. Dat heeft tot gevolg dat Foreholte geen tweede ronde in de nacompetitie hoeft te spelen, zoals eigenlijk wel was ingepland.

Foreholte speelt hoe dan ook zondag zijn laatste wedstrijd. Er lijkt alle aanleiding voor een feestje. Foreholte verdedigt voor eigen publiek tegen DOSR een 3-0 voorsprong. De winnaar van de tweestrijd krijgt dus een startbewijs voor de Tweede Klasse.

Overigens lijkt een andere tweedeklasser, SV Hillegom, dat uitkomt in West 1, wel gewoon twee ronden te moeten overleven. Voorzitter Martin Broekhof laat in een reactie weten (nog) niet geïnformeerd te zijn door de KNVB.

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN