Misschien had Foreholte er vooraf wel voor getekend. Een acceptabel gelijkspel (2-2) tegen de koploper TAC ’90, technisch gezien één van de sterkste teams uit de afdeling. Maar achteraf waren de gevoelens toch gemengd. Er had meer ingezeten, zo was de algemene consensus.

Ook de trainer van het Voorhoutse team, Marcel IJzendoorn, hinkte op twee gedachtes. De voormalig doelman had een goed optreden van zijn ploeg gezien, maar ook een elftal dat zichzelf verzuimde te belonen voor het vertoonde spel. Treffend was de kreet van IJzendoorn rond de zestigste minuut toen Foreholte met 2-1 voor stond en dicht bij de bevrijdende 3-1 was. ,,Wanneer gaan we onszelf nou eens belonen jongens?”, klonk het over sportpark De Elsgeest.

Een ongeschreven voetbalwet luidt: ‘als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de overkant.’ Zo geschiedde. En alsof er een vloek rust op de Voorhoutse voetbalclub, ook redelijk vlak voor tijd. Dit keer in de 80e minuut. Tegen BMT en HVV vielen de tegengoals ook al in de slotfase.

Fitheid en risico

,,Tja, je moet het ook 90 minuten volhouden”, jammerde IJzendoorn. ,,Maar het moet ook wel meezitten. Met de instelling heeft het niet te maken, want de jongens strijden voor elkaar. Met de fitheid ook niet. We trainen nu drie keer in de week en dat betaalt zich uit. En ach, wij spelen ook met risico. Dan kun je tegen zulke goals aanlopen.”

Al met al was de trainer toch tevreden met het spel van zijn team. Met name over het eerste kwartier na rust. Foreholte wist echter drie keer een overtalsituatie niet te verzilveren. Vandaar dat de trainer zich hardop afvroeg wanneer zijn elftal zich nou eens ging belonen voor het spel.

Technisch begaafd

,,We speelden in die fase zó goed”, blikt een trotse IJzendoorn terug. ,,We hebben ze goed onder druk gezet. En dat terwijl TAC een ontzettend goede ploeg heeft. Zij strooien met schitterende passes over vele tientallen meters. Er zitten ook vele technisch begaafde spelers tussen.”

De nieuwe trainer van Foreholte beleeft een goede start met zijn ploeg. De Voorhouters staan op een nette zevende plaats. En dat terwijl de ploeg redelijk opnieuw opgebouwd moest worden, vertelt IJzendoorn. ,,Op drie, vier posities staan nieuwe spelers. Belangrijke posities ook. Een nieuwe keeper, nieuwe spits en verdediger. En ze doen het allemaal hartstikke goed. Neem Dennie Luigies. Die neemt de plek over van Bram van der Lans. Maar ik ben tevreden wat ik vandaag van hem gezien heb. Hij is een lange spits en voorin lekker aan het sleuren. Zijn balaanname moet nog beter. Maar hij gaf vandaag een mooie assist waaruit de 1-0 kwam en was tegen Woerden in de beker ook al beslissend met zijn gelijkmaker en de laatste penalty in de lange penaltyserie.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels