Op bezoek bij koploper Delft hoopten de Voorhouters voor een stunt te kunnen zorgen en de reeks van vier opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning een halt toe te roepen. Foreholte bleef op sportpark Kerkpolder steken op een 2-2 gelijkspel. Je zou denken dat de roodwitte brigade voor een punt zou hebben getekend maar niets bleek minder waar. VIBD sprak met een balende trainer Zethof, die zijn ploeg maar liefst vijf doelpunten zag maken.

Zethof zag een Foreholte dat beter was dan de tegenstander en meer dan een gelijkspel had verdiend. ,,Wij maken de 0-1 na een prachtige kopbal van Bram van der Lans die vandaag voor de eerste keer in de spits speelde. Vervolgens hebben wij een aanval waarbij de bal wederom de lijn van Delft passeert maar de loepzuivere goal werd niet geteld. En juist uit die de tegenaanval maakt Delft gelijkt. Dus vanuit een situatie waarin wij op 0-2 hadden moeten komen, weet Delft gelijk te maken door een ongelukkig moment van Tim Vincenten, die een bal verkeerd raakt waardoor hij in eigen doel belandt.’’

In de tweede helft weet Foreholte opnieuw de leiding te nemen na een goal van aanvoerder Tom Bleijswijk. Vervolgens komt Delft langszij omdat verdediger Dickoff een vrije trap van richting veranderde waardoor het leer achter de Voorhoutse goalie beland. Op de vraag of Foreholte met een tevreden gevoel de winterstop in kan, antwoordt  Kees Zethof met bevestigend. ,,Als je ziet dat wij de laatste weken tegen de hooggeklasseerde ploegen met een miniem verschil verliezen of gelijkspelen – en soms nog wat meer verdienden – kun je wel zeggen dat de groep stappen heeft gemaakt.”

Foreholte doet het met veertien punten voor een promovendus niet verkeerd in een sterke tweede klasse maar is allerminst zeker van lijfsbehoud. De vertrekkende trainer wil Foreholte dolgraag als tweedeklasser achterlaten. Genoeg werk aan de winkel in de tweede seizoenshelft dus.

Foto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN