Foreholte kan een plaats in de tweede ronde van de nacompetitie nauwelijks meer ontgaan. De Voorhouters, die strijden voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse, verschaften zich een uitstekende uitgangspositie door met 3-0 te winnen bij DOSR. Toni Arroyo (2) en Bram van der Lans tekenden voor de goals. Volgende week is de return in Voorhout.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, kende Foreholte aanvankelijk een zware middag. ,,Het eerste halfuur was voor DOSR”, vertelt trainer Kees Zethof. ,,Dat lag ook een beetje in het verlengde van het slot van de competitie, waarin zij de derde periodetitel veroverden. Wij lieten een aantal keren de kans liggen om winnend af te sluiten, waardoor we niet helemaal lekker in ons vel zaten.”

Pijp op

Na zo’n dertig minuten kantelde het duel in het voordeel van Foreholte. ,,Uiteindelijk zag je wel het voordeel dat wij het hele jaar in de Tweede Klasse hebben gespeeld, waar het tempo veel hoger ligt. Bij hen hield het op gegeven moment op.” DOSR eindigde als derde in 3A.

Toch weigert Zethof zich al rijk te rekenen. ,,Het is pas zeker als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Vorige week kwamen we tegen Delft met 1-0 voor en na rust zelfs met 2-0, maar verloren we uiteindelijk met 2-4.” Toch moest Zethof ook erkennen dat tussen Delft (top Tweede Klasse) en DOSR (top Derde Klasse) een groot verschil is. ,,Dat klopt.” Foreholte moet twee rondes overleven om tweedeklasser te blijven.

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN