Het is algemeen bekend dat sport rare wendingen kan nemen. In Den Haag voltrok zich zondag zo’n onverwachte ommekeer. Er leek werkelijk geen vuiltje aan de lucht toen Foreholte na een uur spelen met 3-0 leidde. Twintig minuten later stond er opeens een gelijke stand op het scorebord. Met 3-3 stapten beide teams van het veld. ,,Dit gelijkspel voelt als een verlies”, sprak aanvoerder Tom Bleijswijk.

,,Je vraagt jezelf dan af wat er fout ging en wat we anders hadden moeten doen. Na de 0-3 bleven we druk vooruit geven. Hadden we misschien in moeten zakken? Dat vind ik eigenlijk onzin, want dan hadden zij met lange ballen gevaarlijk kunnen worden. Feit was dat alle drie hun goals met het nodige geluk tot stand kwamen.”

Foreholte zag een offensief strijdplan aanvankelijk beloond worden. Bleijswijk: ,,We zitten in een lastig parket en staan laag. Vorige week tegen Woerden speelden we met volle druk vooruit en keken we waar het schip zou stranden. Zo zijn we tegen Wilhelmus ook weer begonnen: met vier spitsen, lange ballen en proberen de tweede bal te winnen. Dat pakte vrij goed uit, want de grootste kansen waren voor ons. Het was geen mooi voetbal, maar wel vol strijd. Dat is wel eens anders geweest bij ons.”

In de knip

Al na drie minuten opende Bram van der Lans de score. Door een goal van Lukas Wiering ging Foreholte met een comfortabele marge rusten. Toen Bleiswijk zelf na een uur spelen voor de 0-3 tekende, leek de wedstrijd in de knip. Maar het liep dus anders.

Bleiswijk hekelde de rol van de arbitrage. ,,Wij hebben geloof ik negen gele kaarten gekregen en zij maar één. Voor dezelfde overtredingen. Daarnaast hadden zij een handige aanval. Vooral hun linksbuiten maakte veel goede acties. Hij scoorde ook de 1-3, na een van richting veranderd schot.”

Alles of niets

Niets aan de hand zou je zeggen, maar na de vlotte 2-3 begonnen de Voorhoutse zorgen toe nemen. Een corner werd door Wilhelmus in één keer binnen gedraaid. Tien minuten voor tijd bekroonde de thuisploeg zijn comeback met de gelijkmaker, die uit de kluts tot stand kwam. Bleijswijk: ,,In de laatste fase was het alles of niets van beide kanten. Wij kregen een grote kans via Lukas Wiering, maar ook zij hadden nog kunnen scoren. Het moge duidelijk zijn dit voor ons als een verlies voelt.”

Uiteindelijk probeerde Bleijswijk, al ging dat moeilijk, het zonnig in te zien. ,,Wilhelmus is in vorm en al lange tijd ongeslagen. We moeten er dan maar vertrouwen uit putten dat we tegen zo’n ploeg met 3-0 voor komen.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

POPULAIRE BERICHTEN