Net als op vele andere plaatsen in Nederland wordt ook in de kantine van sportpark de Krom jaarlijks het Oktoberfest gevierd. Op zich is dat niet zo heel vreemd: de combinatie van sloten bier en foute muziek past perfect bij een gemiddelde voetbalkantine. De editie van 2022 in Katwijk-Noord kreeg nog een extra Duits tintje, omdat Tim Freriks Katwijk in de absolute slotseconden langs HHC Hardenberg schoot (2-1). “Dan ontploft het wel even”, blikte hij terug op dat moment van extase.

Zeker op basis van de verhoudingen na rust was de overwinning verdiend. “De tweede helft hebben we echt heel sterk gespeeld”, vond Freriks. Het tweede bedrijf werd echter wel ingegaan met een 0-1 achterstand. Na een klein kwartier spelen stelde Ashwin Manuhutu met een lage voorzet Jesper Drost in staat om de openingstreffer achter Jean Paul van Leeuwen te schuiven. Tot aan de rust had Katwijk wel het meeste balbezit, maar had HHC Hardenberg de organisatie prima op orde en wisten de Sallanders bovendien een aantal keren dreigend te worden vanuit de omschakeling.

“In de rust hebben we aanvallend iets omgezet en elkaar op scherp gezet.” Freriks zelf ging dichter bij spits Ahmed el Azzouti acteren en Mukhtar Suleiman kwam rechts in de zone te spelen. Die omzetting betaalde zich in de vijftigste minuut al uit, toen Suleiman de bal keurig op het hoofd van El Azzouti legde en de spits zijn achtste van het seizoen kon aantekenen: 1-1. Katwijk was ook daarna de bovenliggende partij, maar HHC wist tot diep in blessuretijd stand te houden.

Totdat Suleiman na een afgeslagen counter weer werd gevonden in die zone op rechts en hij met een ragfijne pass Freriks wegstuurde richting Nick Borgman. “Dan geef je nog één keer alles en dat resulteert in een doelpunt”, glimlachte de matchwinner na afloop zijn tanden bloot. “Dit was het beste antwoord op de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys van vorige week. We hadden het misschien wel eerder kunnen beslissen, maar op deze manier de winnende maken is toch wel het lekkerste hoor.” Het Oktoberfest van Katwijk had zich geen beter startschot kunnen wensen.