Foreholte heeft de derbyzege op Teylingen zondag geen goed vervolg kunnen geven. De Voorhouters moesten voor de tweede keer dit seizoen hun meerdere erkennen in GDA. De Hagenaars zegevierden met 2-4 op sportpark Elsgeest.

Foreholte kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand en nog voor rust werd de schade groter. In de tweede helft wist de ploeg van Kees Zethof het tij niet meer te keren. Bij 0-3 redde Dennie Luigi met een mooie kopbal de eer. De tweede Voorhoutse goal kwam op naam van Wouter Vlasveld.

Door de nederlaag werd Foreholte op de ranglijst gepasseerd door GDA en staat het nu elfde, een positie die aan het einde van het seizoen tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden verplicht. Het gat met de veilige tiende plaats van GDA bedraagt twee punten.