SJC heeft het sterke slot van 2013 geen vervolg kunnen geven bij de herstart van de competitie. De Noordwijkers kenden een mindere dag bij Kocatepe en gingen met 2-0 onderuit. ,,We hebben er wel voor gewerkt, maar de echte overtuiging ontbrak”, sprak doelman Hans van den Bosch.

SJC begon zonder aanvallers Mike van Dam en Dandy Steenvoorden en verdediger Jordy Groot. Een gevoelig gemis, stelt Van den Bosch: ,,We konden met name naar voren toe geen vuist maken. Omdat we op een knollentuin speelden, hebben we vanaf minuut één de lange bal gehanteerd”, zegt de goalie. ,,We waren echter niet in staat de bal vast te houden. In de eerste helft kregen we nog wel een kans via Richard Versteden. Zij hadden echter ook een paar mogelijkheden. In de tweede helft bleven we met kunst – en vliegwerk overeind.”

Een minuut of tien voor tijd viel de openingstreffer alsnog. SJC schoof vervolgens Mike Verhoek door naar voren, maar het mocht niet baten. Op de counter liep Kocatepe uit naar 2-0. ,,We hebben gewoon niet genoeg afgedwongen”, zegt Van den Bosch, die zelf wel een goede dag had. ,,Maar als de keeper uitblinkt is dat doorgaans geen goed teken. Ik heb lekker gespeeld, verrichtte een paar goede reddingen, maar had natuurlijk liever gewonnen.”

Door de nederlaag zag SJC het verschil met koploper Magreb ’90 groeien tot zeven punten. Volgens Van den Bosch moeten de Noordwijkers niet teveel naar boven kijken en zich geen titelaspiraties opleggen. ,,Natuurlijk moet je altijd het hoogste nastreven, maar het is niet zo dat ik ons als mogelijke kanshebber ga bombarderen. We zijn een stugge, lastig te bespelen ploeg. Maar het is niet zo dat we tegenstanders wekelijks makkelijk van het veld spelen.”

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)