Katwijk won zaterdag met 2-0 van HBS en liet een sterke indruk achter. De ploeg van Dick Schreuder acteerde nog zonder Paul de Lange, Johan Plat en Mark de Loor. Steven Olsthoorn, overgekomen van Westlandia, kwam de eerste helft in actie. VIDB peilde na afloop zijn eerste ervaringen op de Krom.

In het oog bij Olsthoorn springt zijn fysiek. De boomlange spits is liefst 1.98 meter lang. Hij zou daardoor een ideaal aanspeelpunt voor de oranjehemden kunnen zijn. Olsthoorn is echter nog niet waar hij wil zijn, geeft hij eerlijk toe.

,,Ja het was even wennen voor mij met een andere trainingsstof. Je komt in een nieuwe groep terecht, die op een hoog niveau acteert op de trainingen. Ik moet je zeggen dat ik er nu aardig aan ben gewend en het elke week beter gaat. Ik kom steeds beter in mijn vel en dat voelt goed. Ik heb voor een jaar getekend en ik wil vooral hier presteren en genieten. Voor mij is dit een nieuw avontuur. Ik kan hier veel leren, daar ben ik zeker van. Vandaag heb ik de eerste helft naar mijn gevoel lekker gespeeld. Je maakt bepaalde afspraken, bij Westlandia handelde ik vaak uit automatisme. Bij Katwijk ligt dat anders. Nu heb ik nog weleens van: moet ik nu dit of dat doen? Maar daar is juist de voorbereiding voor, om dat beter onder de knie te krijgen.”

Spannende tijden

Voor Olsthoorn zijn spannende tijden aangebroken. Naast van club te zijn gewisseld heeft hij ook een eigen bedrijfje opgestart. ,,Ik kom niet in tijdnood, want mijn bedrijfje zit nog in een opstartende fase”, vertelt Olsthoorn. ,,Het voordeel van een eigen zaak is dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Op dit moment is er nog niet heel veel gaande. Samen met een vriend zitten we in de schoenenhandel. Eens in het half jaar gaan we naar Portugal. We importeren schoenen die met de hand worden gemaakt. Echt een stuk kwaliteit kan ik je zeggen. Binnenkort verwacht ik de eerste levering en dat voelt lekker spannend aan. Ik ben erg benieuwd hoe dat zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen.”

Datzelfde geldt voor zijn avontuur bij Katwijk. ,,Ik heb heel weinig verwachtingen. Ik ga er eigenlijk heel blanco in. Ik weet dat een hoger niveau is en ik weet ook dat ik moet wennen bij deze nieuwe club. Ik moet mezelf daar de tijd voor geven. Ik kijk heel erg naar uit naar de Topklasse. Voor mij zijn dat allemaal nieuwe tegenstanders. Ik hoop natuurlijk dat ik veel kan betekenen voor Katwijk, want uiteindelijk wil je doorgroeien naar een hoger niveau.”

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)