Katwijk won zaterdag met 2-0 van HBS en liet een sterke indruk achter. De ploeg van Dick Schreuder acteerde nog zonder Paul de Lange, Johan Plat en Mark de Loor. Steven Olsthoorn, overgekomen van Westlandia, kwam de eerste helft in actie. VIDB peilde na afloop zijn eerste ervaringen op de Krom.

In het oog bij Olsthoorn springt zijn fysiek. De boomlange spits is liefst 1.98 meter lang. Hij zou daardoor een ideaal aanspeelpunt voor de oranjehemden kunnen zijn. Olsthoorn is echter nog niet waar hij wil zijn, geeft hij eerlijk toe.

,,Ja het was even wennen voor mij met een andere trainingsstof. Je komt in een nieuwe groep terecht, die op een hoog niveau acteert op de trainingen. Ik moet je zeggen dat ik er nu aardig aan ben gewend en het elke week beter gaat. Ik kom steeds beter in mijn vel en dat voelt goed. Ik heb voor een jaar getekend en ik wil vooral hier presteren en genieten. Voor mij is dit een nieuw avontuur. Ik kan hier veel leren, daar ben ik zeker van. Vandaag heb ik de eerste helft naar mijn gevoel lekker gespeeld. Je maakt bepaalde afspraken, bij Westlandia handelde ik vaak uit automatisme. Bij Katwijk ligt dat anders. Nu heb ik nog weleens van: moet ik nu dit of dat doen? Maar daar is juist de voorbereiding voor, om dat beter onder de knie te krijgen.”

Spannende tijden

Voor Olsthoorn zijn spannende tijden aangebroken. Naast van club te zijn gewisseld heeft hij ook een eigen bedrijfje opgestart. ,,Ik kom niet in tijdnood, want mijn bedrijfje zit nog in een opstartende fase”, vertelt Olsthoorn. ,,Het voordeel van een eigen zaak is dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Op dit moment is er nog niet heel veel gaande. Samen met een vriend zitten we in de schoenenhandel. Eens in het half jaar gaan we naar Portugal. We importeren schoenen die met de hand worden gemaakt. Echt een stuk kwaliteit kan ik je zeggen. Binnenkort verwacht ik de eerste levering en dat voelt lekker spannend aan. Ik ben erg benieuwd hoe dat zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen.”

Datzelfde geldt voor zijn avontuur bij Katwijk. ,,Ik heb heel weinig verwachtingen. Ik ga er eigenlijk heel blanco in. Ik weet dat een hoger niveau is en ik weet ook dat ik moet wennen bij deze nieuwe club. Ik moet mezelf daar de tijd voor geven. Ik kijk heel erg naar uit naar de Topklasse. Voor mij zijn dat allemaal nieuwe tegenstanders. Ik hoop natuurlijk dat ik veel kan betekenen voor Katwijk, want uiteindelijk wil je doorgroeien naar een hoger niveau.”

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude