De clubs uit de Bollenstreek, die nog actief zijn in de KNVB-beker, kunnen geen gebruik maken van de videoscheidsrechter tijdens de eerste ronde. Alleen bij RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam, MVV-AZ, Scheveningen-Ajax, Feyenoord-ADO Den Haag, Hercules-FC Groningen en SDC Putten-PSV kan het hulpmiddel worden ingezet.

De bekerwedstrijden vinden plaats op 19, 20 en 21 september. Noordwijk ontvangt dinsdagavond 19 september (19.45 uur) eerstedivisionist Fortuna Sittard. Dat duel staat onder leiding van de Rotterdamse scheidsrechter Clay Ruperti. Hij floot vorig seizoen onder meer Katwijk-Harkemase Boys (2-1) in de beker.

Op hetzelfde tijdstip (19.45 uur) neemt Quick Boys het op tegen FC Volendam en is Rijnsburgse Boys de gastheer van Heracles Almelo. Edwin van der Graaf leidt het duel in Katwijk, Martin Perez is de scheidsrechter in Rijnsburg.

Woensdagavond 20 september speelt VVSB om 19.45 uur thuis tegen Telstar. De Noordwijkerhouters krijgen te maken met Stan Teuben. Hij floot eerder dit seizoen de competitiewedstrijd tussen GVVV en Rijnsburgse Boys (2-1).

Tegelijkertijd (19.45 uur) vechten Katwijk en Ter Leede een Bollenstreekderby uit in de beker onder leiding van Jannick van der Laan. FC Lisse ontvangt Hoek thuis. Die wedstrijd staat onder leiding van Marc Nagtegaal. Hij floot eerder de KNVB-bekervoorronde tussen DVS’33 en Quick Boys.

Programma en tijden

Dinsdag 19 september (19.45 uur): Noordwijk-Fortuna Sittard, Quick Boys-FC Volendam en Rijnsburgse Boys-Heracles Almelo

Woensdag 20 september (19.45 uur): VVSB-Telstar, Katwijk-Ter Leede en FC Lisse – Hoek


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom