,,Bel mij maar in de rust van Boca Juniors – River Plate”, whatsappte Matthijs Guyt terug na een interviewaanvraag met hem. De keeper van Foreholte ging na het duel tegen HVV (0-0) met een paar teamgenoten nog even voetbal kijken in de plaatselijke kroeg. ,,Jij gaat ook wel kijken toch?”

Na een doelpuntloos middagje besloot de goalie nog even gezamenlijk de dag af te sluiten. Niet te lang, maandag moest er gewoon weer gewerkt worden, erkende hij er direct bij. Maar de stemming is de laatste tijd weer vrij goed in Voorhout. Niet dat het daar ooit aan geschort heeft bij de tweedeklasser, maar het gevoel is zo anders vergeleken vorig seizoen, toen de club op dit moment onderaan bungelde in de Tweede Klasse C.

Gek genoeg gold dat ook voor de tegenstander van zondag: HVV. Maar wie voor zondag een blik had geworpen op de ranglijst had gezien dat ‘HVV – Foreholte’ dit weekend had kunnen worden betiteld als een topper in de Tweede Klasse C. Beide ploegen doen mee in de top van de competitie.

,,Je kent mijn botsing met Ruperto Dorothea nog wel toch, toen ik keeper was bij SJC en we tegen Noordwijk speelden?”

,,Maar eigenlijk is er bij beide ploegen niet zoveel veranderd”, had Guyt gezien. ,,Het is wel apart hoe de wereld er binnen een jaar voor beide verenigingen anders uit kan zien. Bij ons zijn Tom Bleijswijk en Bas Jongbloed er bijvoorbeeld mee gestopt, maar daar hebben we wel weer Sam Lemmers en William van Vliet voor teruggekregen bijvoorbeeld. Ik geloof dat zij ook maar twee of drie nieuwe jongens hebben, meer is het niet. Het zegt iets over onze competitie waar iedereen van elkaar kan winnen. Alleen TAC’90 steekt er bovenuit.”

Ruperto Dorothea
Overigens eiste Lemmers in Den Haag nog een hoofdrol op. De aanvaller ging bij een voorzet van de Voorhouters misschien iets te fel door op de keeper, waarna er een opstootje ontstond. Daarbij kreeg de lange voetballer een rode kaart en kon ook de aanvoerder van HVV inrukken.

,,Voor mij was het lastig te zien”, erkende Guyt. ,,Ik stond te ver van die situatie af. Maar ik hoor van iedereen dat het opstootje ook met geel afgedaan had kunnen worden. Sam ging achter een bal aan tussen de verdediger en de keeper. Hij wilde de bal een tikje geven en raakte waarschijnlijk daarbij de doelman. Daarna vlogen er zoveel jongens naar hem toe.”

,,Maar zo’n situatie kan in een wedstrijd gewoon een keertje voor komen. Je kent mijn botsing met Ruperto Dorothea nog wel toch, toen ik keeper was bij SJC en we tegen Noordwijk speelden? Toen brak ik mijn kaak, maar hij heeft dat nooit expres gedaan. Dat zijn dingen die, als je voor een bal gaat, kunnen gebeuren.”

,,Ik denk dat wanneer je alle kansen naast elkaar had gelegd, wij nog het meeste recht hadden op een overwinning.”

Het bleek lang het enige echt noemenswaardige moment van de wedstrijd. In de absolute slotfase kreeg Toni Arroyo nog de grootste kans van de wedstrijd. De aanvaller was alle Haagse tegenstanders, inclusief de keeper voorbij, maar stond in een te moeilijke hoek voor de goal om de situatie tot een doelpunt te promoveren. Arroyo schoot de bal in het zijnet.

‘Top vijf’
,,En dus was de 0-0 wel een terechte einduitslag. Ik denk dat wanneer je alle kansen naast elkaar had gelegd, wij nog het meeste recht hadden op een overwinning.” De 0-0 was ook typisch voor de ‘hernieuwde’ strijdwijze van de Voorhouters. Nadat de ploeg twee keer vier goals om de oren kreeg (Teylingen en Altior, red.) werden er wat nuances aangebracht in het systeem.

,,We begonnen vaak een wedstrijd door gelijk druk te zetten. Nu starten we het eerste kwartier even met het spelen op de nul. En daarna kunnen we altijd na een kwartier voetbal meer druk gaan geven, meer aanvallend gaan voetballen.” Met die instelling staat Foreholte inmiddels op een vijfde plek met achttien punten uit elf duels. ,,Als we elke week kunnen brengen, wat we de laatste paar weken hebben gedaan, dan kunnen we dit seizoen gewoon in de top vijf eindigen.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Hillegom doet goede zaken: ,,Als we volgende week winnen, kunnen we een gat slaan”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein