Rijnsburgse Boys heeft zaterdag een punt overgehouden aan het bezoek aan AFC. Het treffen in Amsterdam eindigde in 1-1. Stef van Rooijen redde diep in de tweede helft een punt voor de Uien.

Na een vlakke openingsfase nam AFC gedurende de eerste helft het heft in handen en kwam het na 28 minuten spelen via oud-Katwijk-spits Marciano Mengerink verdiend op voorsprong. Rijnsburgse Boys mocht daarna van geluk spreken dat de schade voor rust niet verder opliep.

Gelijkmaker uit het niets
Ook in de tweede helft lukte het de ploeg van Hein Leliveld aanvankelijk niet om dreigend te worden: pas in de 67e minuut noteerde Furhgill Zeldenrust het eerste echte gevaar. De gelijkmaker bleef toen nog uit, maar viel ruim tien minuten alsnog. Uit het niets kopte Van Rooijen kopte binnen.

In blessuretijd kregen beide ploegen nog een grote kans op de winnende, maar het bleef uiteindelijk bij 1-1.

AFC – Rijnsburgse Boys 1-1 (1-0)
Goal: Stef van Rooijen