Katwijk blijft aan de winnende hand. De oranjehemden zegevierden zaterdag in Rotterdam met 2-1 bij XerxesDZB. Marciano Mengerink en Robbert Susan (strafschop) stonden met hun goals aan de basis van alweer de vijftiende driepunter van het seizoen. De voorsprong op runner-up Quick Boys bedraagt inmiddels zestien punten.

Met zulke klinkende rapportcijfers zou je een hosannastemming verwachten, maar niets was minder waar. Mengerink hield naar eigen zeggen ‘een matig gevoel’ over aan het bezoek aan Rotterdam. ,,Ik betrapte mezelf erop dat ik tien minuten voor tijd bij mijn wissel gefrustreerd van het veld liep. Het lijkt heel normaal te worden dat we iedere week winnen, maar dat is het natuurlijk niet. We mogen niet uit het oog verliezen dat we met iets heel bijzonders bezig zijn. Je kunt bovendien niet altijd met sprankelend voetbal winnen.”

Ondanks dat Katwijk niets groots speelde, was de zege zeker verdiend te noemen. ,,We speelden niet heel goed, maar ook niet slecht. Degelijk zou ik het willen noemen”, vertelt Mengerink. ,,We hadden de hele wedstrijd de controle en hadden eigenlijk naar een grotere voorsprong moeten uitlopen. Daar kregen we kansen genoeg voor. Vlak voor tijd viel nog de 1-2 en toen werd het nog even billen knijpen. Zij kopten uit een corner nog net naast. Daar kwamen we goed weg.”

Eerste goal van 2015

Zelf tekende Mengerink voor de 0-1 en rekende hij af met een periode van droogstand. ,,Volgens mij had ik vier competitiewedstrijden op rij niet gescoord. Ik weet het niet precies”, vertelt de topscorer van de Hoofdklasse B. ,,Het is in ieder geval mijn eerste goal van 2015. Persoonlijk voor mij wel lekker. Het was niet dat zo dat het knaagde bij mij, maar ik ben er wel blij mee. Mensen op de club en teamgenoten zeiden al tegen mij dat het weer tijd werd voor een goaltje.”

Mengerink had een goed beeld van hoe zijn vijftiende competitietreffer tot stand kwam. ,,Ik kreeg de bal uit een inworp van Danny de Jel. Ik draaide vervolgens weg, kwam schuin voor de keeper en schoot de bal laag in de verre hoek. Een lekkere goal.” Robbert Susan verdubbelde uit een door invaller Jeffrey Jongeneelen versierde strafschop de score. Katwijk had de tweede helft eigenlijk veel vaker moeten scoren, maar liet dat –zoals vermeld- na.

Al lange tijd is het niet meer de vraag of, maar wanneer Katwijk kampioen wordt. Zonder te willen vervallen in clichés benadrukte Mengerink dat opperste concentratie vereist blijft. ,,Ik moet toegeven dat ik regelmatig de stand even bekijk en dan is het geweldig om te zien hoe we er voor staan. Maar we mogen niet verslappen. Je zag, ook vandaag weer, dat ploegen tegen Katwijk altijd iets extra’s geven. Ze willen graag de eerste zijn die van ons winnen en geven extra gas. Xerxes stond tweede van onder, maar gemakkelijk ging het vandaag niet.”

XerxesDZB – Katwijk 1-2 (0-1). 15. Mengerink 0-1, 70. Susan 0-2 (strafschop), 87. Da Silva Fortes

Katwijk: Koroglu, Hamdi, Van Dam, Stam, De Jel, De Lange, Susan, Langeveld (89. Guijt), Mengerink (82. Sterling), Leonard (59. Jongeneelen), Van Oijen

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN