Ja, hij had Robbert de Ruiter gegroet bij het veld opgaan en even gevraagd hoe het met hem ging. Zaterdag was er echter wat betreft oud-Noordwijker Mo Faouzi geen tijd voor sentimenten. ,,Maar het was leuk om hem weer te zien op het veld bij zijn nieuwe club FC Lisse. We hebben goede tijden meegemaakt met Robbert bij Noordwijk. Ik heb twee jaar met heel veel plezier onder hem gespeeld.” In totaal speelde de man uit Gouda vier seizoenen aan de Duinwetering. Faouzi bezorgde De Ruiter wel een slecht weekend want dankzij een treffer van de spits won zijn ploeg SteDoCo met 4-2 op Ter Specke.

 ,,Ik stond weer in de basis na een bankbeurt. De reden was dat ik een paar keer niet had getraind. Ik ben net getrouwd en was op huwelijksreis dus daarom kon ik niet trainen. Logisch dat ik op de bank zat maar het kwam nu eenmaal zo uit. Ik was blij met mijn belangrijke goal op een goed moment in de wedstrijd. We kregen gelijk meer spirit om door te knallen. Ik vond het een zware wedstrijd waar we goed aan begonnen. Knulligheid van onze kant betekende de gelijkmaker voor Lisse. Het was zeer belangrijk dat wij de 2-2 maakten en een kwartier later de 2-3. Toen was het in mijn ogen gespeeld. We hebben weinig meer weggeven en maken dan ook de 2-4 vlak voor tijd. Deze overwinning is goed voor ons zelfvertrouwen. Wij halen nog meer punten, let maar op.”

Faouz, net bezig aan zijn eerste seizoen, is alweer bezig aan zijn laatste maanden bij de club uit Hoornaar. De spits vertrekt naar Rotterdam. ,,Ja dat klopt. Volgend seizoen speel ik bij de amateurs van SC Feyenoord. Ze volgden me al heel vroeg in het seizoen en hielden me al een hele tijd in de gaten. Het is wel een paar klassen lager maar dat maakt mij niets uit. Ik woon in Rotterdam en dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Het verhaal is goed en het is daar gewoon heel goed geregeld. Ze gaan Eerste Klasse spelen en misschien gaan ze nog wel meer omhoog. Dat proces wil ik wel meemaken.”

Naast een getrouwd man is Faouzi ook druk aan de weg aan het timmeren wat betreft zijn maatschappelijke carrière. ,,Ik werk in Zoetermeer, dat is een klein stukje van Rotterdam. Ik werk bij een advocatenkantoor.. Ik heb nog twee oudere zussen die ook advocaat zijn. Uniek, ja dat vind ik ook, want dat hoor je niet zo vaak.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)