Veel mooier zal hij ze in zijn carrière niet hebben gemaakt. Het was een treffer die je – zelfs bij de profs – slechts sporadisch ziet. Noordwijk-middenvelder Diederick Hoogerwaard kreeg zaterdag het publiek op de banken door het leer vanaf ruim veertig meter over de doelman van Kozakken Boys te schieten. Tegen VIDB gaat Hoogerwaard in op zijn wonderschone treffer en toekomst bij Noordwijk.

In zijn gedachten heeft zich de goal al talloze keren afgespeeld. Hoogerwaards gedachten gaan nogmaals terug naar zaterdag. ,,Ik kreeg de bal op mijn eigen helft omdat een tegenstander de bal te ver voor hem uitspeelde. Vervolgens zag ik vanuit mijn ooghoek dat hun keeper ver voor zijn doel stond. Ik dacht: ik haal gewoon uit.”

Vervolgens plofte de bal over de verbouwereerde doelman in het net. Wie dacht het een toevalstreffer betrof, heeft het mis. ,,Tijdens een oefenwedstrijd eerder vorige week probeerde ik het ook al, maar toen mislukte het nog.” In de video is de treffer op 1.30 terug te zien.

Het was helaas niet genoeg voor de overwinning tegen de koploper. Een 2-0 achterstand werd door de Werkendammers omgebogen in een 3-2 zege. ,,Iedereen bij Kozakken Boys zei ook dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Helaas telt dat niet.”

Scouten

De 23-jarige Hoogerwaard is bezig aan zijn tweede seizoen aan de Duinwetering. Hij werd tijdens een testwedstrijd van zijn toenmalige club ADO Den Haag tegen Noordwijk eruit gepikt door de scouts van de rood-witten. ,,Bij ADO had ik het niet meer naar m’n zin. Ik wilde al weg en toen kwam dus Noordwijk.’’

De middenvelder heeft zich snel aangepast en voelt zich inmiddels helemaal thuis. ,,Noordwijk is een heel sociale club die ik iedereen kan aanraden. Ik had snel vrienden en kan met iedereen goed overweg. Het is leuker dan bij de profs.”

Dromen

De komende dagen gaan beide partijen om de tafel om over contractverlenging te praten. ,,Ik heb het goed naar mijn zin hier. Dus ik sta zeker open voor een langer verblijf.” Toch heeft ook Hoogenwaard nog z’n dromen. ,,Ik zou graag nog terugkeren in het profvoetbal, dat weet de club ook. En in het voetbal weet je het nooit, toch? Ik sta overal voor open.”

En wat mocht Noordwijk wel degraderen? ,,Daar heb ik nog niet eens over nagedacht.” Bij Hoogerwaard is er geen spoortje van twijfel te bekennen of zijn ploeg zich weet te handhaven. ,,We hebben als team vertrouwen geput uit de laatste wedstrijden waarin we echt goed voetballen. We hebben ook genoeg kwaliteit. Ik ben er honderd procent zeker van dat we nog genoeg punten gaan pakken.”

Archieffoto: Ron van der Linden

[youtube id=”cpWniswhGig” width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN