De cijfers logen er niet om. Met afstand werd Atam Koroglu door de bezoekers van Voetbal in de Bollenstreek gekozen tot beste keeper van de regio. ,,Ik voel me gevleid, een stukje erkenning is altijd leuk”, laat Koroglu in een reactie weten. ,,Hoewel de club minder draait, maak ik zelf een goed seizoen door.”

Koroglu is wars van arrogantie. Daarom durft hij niet te zeggen of hij de terechte winnaar is. ,,Iedereen weet dat ik ingetogen ben. Ik vind dat het aan de mensen is om te oordelen in plaats van mezelf omhoog te prijzen. Dat is in deze stemming gebeurd. Hartstikke mooi, want ik moest concurreren met goede keepers.”

Koroglu was de eerste seizoenshelft een positieve uitzondering op het matige presteren van Katwijk. ,,Over mijn individuele prestaties ben ik zeker tevreden. De club draait minder, maar ik hoop dat we snel uit het dal kruipen. Deze ploeg hoort in de Topklasse.”

Wie Koroglu aan het werk ziet, constateert dat hij nog altijd de gretigheid van een jonge hond heeft. Ondanks vele successen, bij onder meer Türkiyemspor en Katwijk, is de Armeense doelman nog altijd hongerig. ,,Ik las laatst een stuk over Zlatan, waarin hij zei dat het pakken van prijzen in het begin van zijn loopbaan niets voor hem voorstelde. Maar naarmate je ouder wordt denk je: potverdorie, dit zijn toch wel mooie herrinneringen. Daar wil je dan zo lang mogelijk mee doorgaan.”

De rol van Koroglu is voorlopig nog niet uitgespeeld. Zijn voetbalpensioen wil hij zo lang mogelijk uitstellen. ,,In mijn tijd bij AGOVV stond Raimond van der Gouw op zijn 43e nog onder de lat. Stanley Menzo zat er toen ook. Toen dacht ik, dat wil ik ook. Zolang ik me fit voel, wil ik doorgaan. Ik doe zelf veel aan sport, onder meer bootcamp en als personal trainer, en heb gelukkig nog nooit een zware blessure gehad. Laten we zeggen dat ik zeker nog vier seizoenen doorga.”

De kans is groot dat Koroglu zijn carrière bij Katwijk voortzet. Vrijwel zeker gaat hij zijn aflopende contract verlengen. ,,We zijn in gesprek”, zegt Koroglu. ,,Ik heb het naar mijn zin en het voelt goed. Als je naar mijn cv kijkt, zie je dat Katwijk één van de clubs is waar ik langer zit. Ik hoop dat we eruit komen. Uiterlijk volgende week hak ik de knoop door.”

Klik hier voor de volledige uitslag van de poll

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN