Het leek zondagmiddag of er een last van de schouders van SJC was gevallen. Nu de nacompetitie vrijwel uit zicht was, speelden de Noordwijkers één van de beste wedstrijden van het seizoen. Dat nog wel tegen de kampioen De Meern. Vooral de eerste helft was prima van de kant van SJC. In de tweede helft kreeg de thuisploeg het lastiger, maar capituleren deed het niet. SJC won met 2-1.

Het waren misschien wel de beste 45 minuten onder Zethof, de eerste helft van de Noordwijkers. ,,Jammer dat er een rust in de wedstrijd zit hè?”, grijnsde de Noordwijkse coach na afloop. Niet dat het daarna verkeerd liep voor SJC, integendeel zelfs, maar De Meern maakte het SJC wel een stuk moeilijker.

Dat SJC het duel uiteindelijk won, stemde Zethof logischerwijs tevreden, vooral de manier waarop. ,,We hebben laten zien dat we geleerd hebben van de vorige wedstrijd. Toen gaf de tegenstander ook gas en hadden we daar geen antwoord op. Nu wel.” Die vechtlust en wilskracht had ook Jordy Groot gezien, andermaal een baken van rust op het middenveld. ,,Zij moesten natuurlijk komen in de tweede helft. Daarop hebben wij karakter getoond. Dit was één van de betere wedstrijden op een lekker nat veld.”

De middenvelder baalde openlijk van de slechte prestaties van de club in de laatste wedstrijden, waarop de vierde plak uit het zicht verdween. ,,In de weken hiervoor, met uitzondering van De Kennemers, hebben we het laten liggen. Het kon vandaag theoretisch nog, maar dan moest Purmersteijn verliezen en dan nog hebben we het niet in eigen hand. Maar ze hebben gewonnen, dus nu is het helemaal klaar. Ik heb geen verklaring voor de wedstrijden hiervoor. We verliezen tegen lager geklasseerde clubs. Blijkbaar haalt de strijd tegen degradatie iets extra’s in hun naar boven.”