Stefano Gonçalves wond er na afloop van het met 7-1(!) verloren duel bij Ajax geen doekjes om. De Noordwijk-captain beleefde op sportpark De Toekomst met zijn ploeg een déjà vu. Mei 2014 ging zijn ploeg op dezelfde locatie in de play-offs om behoud van het Topklasserschap met 6-1 ten onder. Minstens zo schrijnend was het enorme pak slaag waar Noordwijk zaterdagmiddag tegenop liep. ,,Wat we lieten zien was niet eens van Derde Klasse-niveau. We moeten ons diep schamen. Dit is schandalig.”

Binnen een kwartier keek Noordwijk door twee persoonlijke fouten tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst verdween een vrije trap van Abdulrahman vanaf de middenlijn over de verbouwereerde Dammes van der Poel, waarna een te korte terugspeelbal van Mark Veerman de 2-0 van Bilal el Amrani betekende.

,,In plaats van onze schouders eronder te zetten verzaakten we ook daarna collectief.”

,,Als er dan een vrije trap via de muur achter Dammes ploft wordt het nog erger. Dat Ajax daarna met tien man verder moet, had voor ons eigenlijk een opsteker moeten zijn, maar niets daarvan. Alles bleef bij het oude. Nee vanaf minuut één was er bij ons sprake van een collectieve off-day”, aldus een treurende Gonçalves.

In de steek gelaten
Dat Noordwijk ook na de rode kaart voor Lars Middelwijk de wedstrijd niet kon doen kantelen, was volgens de aanvoerder het meest alarmerende van deze catastrofale middag. ,,Er was nog een uur te spelen. Maar ondanks alle goede bedoelingen, die we ook in de rust tegen elkaar uitspraken, liep Ajax al snel weg naar 4-0. ,,De rest is geschiedenis”, vervolgt Gonçalves. ,,Natuurlijk spelen we eerst voor Sinterklaas.”

,,Die persoonlijke fouten worden weliswaar niet expres gemaakt, maar als je dan vervolgens ziet dat de spelers elkaar meer en meer in de steek laten dan wordt het pas echt erg. Ook met tien man was Ajax gewoon de betere ploeg.”

Het Noordwijk-collectief, voor zover daar sprake van was, kon het na de 4-0 zelfs niet opbrengen om voor een beter resultaat te knokken. Met speels gemak maakte Ajax in de resterende tijd de zevenklapper vol, waarbij de eretreffer van Emiel Wendt niet eens als zodanig kon worden getypeerd. ,,Er zit niets anders op dan a.s. maandag eerst met elkaar eens diep in de spiegel te kijken. Alle frustraties moeten dan op tafel komen. Met elkaar. Gewoon als staf en spelers volwassenheid tonen en uitspreken hoe dit kon gebeuren. Een andere mogelijkheid om dit om te keren zie ik niet”, vervolgt Gonçalves.

ajax-noordwijk

                                         Emiel Wendt zorgde voor de enige treffer van Noordwijk

Dreun
De scherven bij elkaar rapen is de komende week dus het devies op de Duinwetering, waar de titelaspiraties intussen in rook zijn opgegaan. Op een aantal langdurige blessures wil de aanvoerder het niet gooien. ,,Deze groep heeft kwaliteit genoeg en aan de trainingen ligt het niet.” Waaraan dan wel? ,,Laten we dat maandag maar boven water zien te krijgen. Doodzonde allemaal omdat we dachten de opgaande lijn te pakken te hebben. Met tien uit vier zag het er weer goed uit. En dan nu deze dreun”, treurt Gonçalves verder.

Noordwijk liep door de gele kaarten voor Guy Smith en Mark Veerman ook in personeel opzicht schade op. Beide verdedigers zijn de eerstkomende wedstrijd tegen Zwaluwen geschorst. ,,Zorgen voor later”, aldus Gonçalves. ,,Ik schaam me na deze wanprestatie tegenover onze supporters. We hebben elkaar niet alleen in het veld in de steek gelaten. Ook zij zullen zich zo voelen.”

Ajax – Noordwijk 7-1 (3-0). 5. Abdulrahman 1-0, 12. El Amrani 2-0, 25. Middelwijk 3-0, 48. El Amrani 4-0, 57. Akoy 5-0, 65. Wendt 5-1, 87. Schoop 6-1, 90. Abdulrahman 7-1.

Bijzonderheden: rode kaart: Middelwijk en Smeets (Ajax), Smith (Noordwijk) (2x geel).

Noordwijk: Van der Poel, Smith, Le Congé, Veerman, Bröcker, Gonçalves, Hoogerwaard (46. Van Zanten), Wendt, James, Borsboom, Lomis (76. Zoutenbier).

Foto’s: Ron van der Linden

Een interview met Noordwijk trainer Dogan Corneille wordt a.s. maandag op onze site geplaatst.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)