Na Rob Zandbergen heeft Rijnsburgse Boys ook een andere ervaren kracht vastgelegd voor volgend seizoen. Roderick Gielisse gaat door zijn bijtekenen na de zomer zijn tiende jaar in op de Middelmors.

Op de clubsite licht Gielisse zijn beslissing toe. “Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys. Het is een mooie club, alles is goed geregeld en we hebben een gezellig team. Ook ben ik nog steeds een meerwaarde voor de ploeg en dat speelt ook mee in mijn beslissing om te blijven. Toen het gesprek met de nieuwe trainer ook nog eens goed was, werd het plaatje helemaal compleet. Mijn beslissing werd definitief: ik wil nog een jaar bij Rijnsburgse Boys blijven.”

Laatste jaren middenvelder
De 34-jarige Gielisse kwam in 2015 over van Sparta Rotterdam. Hij werd lange tijd vooral als rechtsback ingezet, maar speelde later ook als centrale verdediger. De laatste jaren komt Gielisse vooral uit op het middenveld, waar hij zijn ei kwijt kan met het spelen van duels en het maken van veel meters.

Gielisse heeft inmiddels al meer dan tweehonderd wedstrijden in Rijnsburgse dienst achter de rug. “Op het veld neem ik mijn ervaring mee en kan ik dingen laten zien die anderen misschien niet kunnen. Daarnaast ben ik buiten het veld een goede schakel tussen spelers en club, omdat ik er natuurlijk al zolang rondloop. Op die manier kan ik ook belangrijk zijn voor het team.”

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Van der Kooij: ‘Draait om visie, organisatie, motivatie, intensiteit en samenwerking’

POPULAIRE BERICHTEN