Golfbaan Tespelduyn in Noordwijkerhout heeft een officiële 18-holes footgolf-baan aangelegd. Footgolf is de combinatie van voetbal en golf, waarbij het de bedoeling is de bal in zo min mogelijk trappen in de hole zien te krijgen. Footgolfen op Golfbaan Tespelduyn kan vanaf 10 personen en zo een ideaal teamuitje vormen voor voetbalteams.

Wie een rondje wil footgolfen in Noordwijkerhout doet er goed aan om dat van tevoren te reserveren. In eerste instantie is het mogelijk om op zaterdag en zondag te spelen vanaf 16.00 uur. Een ronde van 18 holes duurt ongeveer tussen de 2.5 en 3 uur.

De baan op Golfbaan Tespelduyn is ontworpen onder supervisie van footgolfer Jim Kuipers (3 keer Nederlands Kampioen en 1 keer Europees Kampioen). Tespelduyn wordt de vaste trainingslocatie van zijn vereniging The FootGolf Motion. Zij zullen vanaf 10 juli wekelijks op vrijdag vanaf 17.30 uur met circa 60 leden op de baan in Noordwijkerhout gaan spelen.

De ambitie van Tespelduyn is om Nederlands mooiste footgolfbaan te worden. Ze hebben voor 9 augustus al een kwalificatie-toernooi voor het NK footgolf 2020 binnengehaald.

Archieffoto

Lees ook: ‘Voorhouter Van Bladeren loopt uit contract bij Ajax en zoekt nieuwe club’


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! POPULAIRE BERICHTEN