Na vier seizoenen een vaste waarde te zijn geweest bij Scheveningen was het voor Kevin Gómez Nieto tijd voor een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Ook wel: een nieuwe prikkel. Het past bij de ambitieuze vleugelverdediger die in het verleden uitkwam voor Feyenoord (jeugd), Stoke City FC en Helmond Sport. Een nieuwe uitdaging vond hij op Sportpark Nieuw Zuid bij Quick Boys. In Katwijk-Zuid valt Gómez Nieto met zijn neus in de boter, want komende zaterdag kan hij zijn debuut maken in de derby tegen Noordwijk. ,,Het gaat een mooie strijd worden”, zegt de verdediger daar zelf over. 

De rechtsback wordt niet snel zenuwachtig. Aan de rechterflank maakte hij met name vorig seizoen enorm veel indruk in de Tweede Divisie. Met zes goals en vijf assists had de oud-speler van het Engelse Stoke City FC een groot aandeel geleverd aan lijfsbehoud op Sportpark Houtrust. ,,Ik heb vorig seizoen een goed jaar gedraaid”, gaat de verdediger verder. ,,Ik werd veel betrokken in de opbouw en had bijna een vrije rol. Daardoor kon ik in mijn kracht gebruikt worden.”

,,Ik was daar op vakantie en kwam geloof ik zo’n tien spelers tegen die ook in de Tweede Divisie speelden. We hebben daar met z’n allen serieuze gesprekken gehad over de competitie.”

Een vaste basisplek, belangrijk zijn voor het team en waardering van de supporters. In principe had Gómez Nieto alles bij Scheveningen, maar toch wilde hij meer uit zichzelf halen. Daarom koos de inwoner van Zoetermeer ervoor om te vertrekken bij de tweededivisionist. ,,Toevallig had ik Quick Boys in mijn hoofd om naar toe te gaan en gelukkig dachten zij daar hetzelfde over. Het bevalt tot nu toe prima, maar ik moest nog wel even wennen. Ik speelde vier jaar lang met bijna altijd dezelfde spelers om mij heen. Pas als het zometeen écht weer begint, zal iedereen aan elkaar wennen.”REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)