Na twee opeenvolgende overwinningen op de blauwe kant van de Westmaat slaagde Noordwijk er zaterdag niet in Spakenburg opnieuw in rouw te dompelen. De ploeg van Robbert de Ruiter incasseerde een forse nederlaag (5-1) en verkeert daardoor nog steeds in degradatieproblemen. ,,De ervaren jongens moeten meer hun verantwoordelijkheid pakken”, stelt Stefano Goncalves.

De veelzijdige middenvelder noemde de uitslag ‘geflatteerd’. ,,Het zit ons gewoon allemaal niet mee”, vertelt hij tegen VIDB. ,,Tot de zestigste minuut was het een gelijkopgaande wedstrijd. Daarna scoorden zij 2-1 en lieten wij vlak daarna een opgelegde kans met Emiel Wendt onbenut. Uit een counter maakten zij de 3-1 en toen was het klaar. Wij moesten meer gaan komen en dat is natuurlijk ideaal voor een spits als Tol.”

De Volendamse spits deed met een hattrick zijn oude teamgenoten veel pijn. Tols vertrek naar Spakenburg laat zich momenteel zwaar voelen. Noordwijk is met dertien goals uit evenzovele duels de minst scorende ploeg van de competitie. Dat komt mede doordat Goncalves’ maatje Mohammed Faouzi (zie foto) niet aan de hooggespannen verwachtingen kan voldoen.

Ook Goncalves rekent zich de slechte prestaties aan. Hij vindt dat van de sterkhouders meer verwacht mag worden. ,,Ik denk dat – en dan kijk ik ook naar mezelf – de ervaren jongens meer hun verantwoordelijkheid moeten oppakken. Nu komt er bijvoorbeeld veel op het bordje terecht van een jongen als Emiel. Die jongen is achttien jaar en heeft veel potentie, maar komt pas net kijken. En hij is niet de enige. Dat soort jongens moeten we meer uit de wind houden.”

Goncalves hoopvol tot besluit: ,,Lukt dat, dan heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. We hebben namelijk gewoon een goede ploeg. “

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN