Op het eerste gezicht lijkt Ajax – Noordwijk een doodnormale wedstrijd, maar wie het verleden tussen deze twee clubs kent, weet wel beter. Drie jaar geleden kregen de Noordwijkers in de nacompetitie met 6-1 een pak slaag van de Amsterdammers. De thuiswedstrijd werd echter met 6-2 gewonnen. Het was uiteindelijk net niet genoeg en de Noordwijkers degradeerden van de Topklasse naar de Hoofdklasse. Stefano Goncalves is een van de weinige spelers die nu nog bij Noordwijk speelt en die tweeluik meemaakte.

Hoi Stefano, zaterdag gaan jullie weer bij Ajax op bezoek. Denk jij nog weleens terug aan de ontknoping van het seizoen 2013/2014?
,,De trainer vroeg afgelopen dinsdag aan mij: wat voor gevoel heb je over zaterdag? Ik snapte eerst heel de vraag niet en dacht: waarom vraagt hij dat aan mij? Later begreep ik het wel. Een andere speler kwam met de vraag of ik revanchegevoelens had. Maar nee, ik heb het achter mij gelaten en dit is gewoon weer een wedstrijd die op zichzelf staat.”

Neem ons eens mee terug naar die eerste wedstrijd…
,,In de eerste helft kregen we een rode kaart. Bij de rust stond het pas 2-1 en dachten we dat we het wel konden redden met een man minder. Maar in de tweede helft kreeg nog een speler van ons een rode kaart. Dat was de nekslag voor ons. Toen werd het uiteindelijk 6-1.”

Dat verklaart die hoge uitslag dan wel. Waren ze terecht die rode kaarten?
,,Die eerste kaart sloeg helemaal nergens op. Het was een corner van ons, maar Ajax had de afvallende bal en was er via een counter heel snel uit. Een van onze spelers was nog met de trainer aan het praten. De scheidsrechter zag dat niet. Uiteindelijk was er een speler van Ajax doorgebroken en die werd onderuitgehaald.”

Dan de thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen Ajax. Die werd weer met 6-2 gewonnen…
,,We dachten eerst dat het een verloren zaak was, maar die wedstrijd liep anders dan we dachten. Ik denk dat het een van de bizarste wedstrijden is geweest voor mij. Helaas kwamen we net tekort.”

Bijzondere wedstrijden dus destijds. Aanstaande zaterdag zijn de kaarten anders geschud denk ik. Jullie draaien nu wel aardig…
,,We hebben een wat mindere start gehad, maar nu zijn we goed op weg. Wij zijn wel kritisch bij Noordwijk. Voetballend moet het altijd beter. Als de punten gaan komen, weet ik zeker dat het voetballend ook steeds beter gaat worden. Wij moeten deze wedstrijd gewoon winnen.”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)