Nino Roffelsen hoopt binnenkort een nieuwe club in het betaalde voetbal te vinden. De 24-jarige Voorhouter is transfervrij en traint momenteel mee met de VVCS. “Hopelijk komt er snel iets interessants op mijn pad, ik ben klaar voor een nieuwe stap.’’

Dat Roffelsen momenteel clubloos is, mag een ongelukkige samenloop van omstandigheden worden genoemd. “Dingen zijn het afgelopen jaar net de verkeerde kant opgevallen.”

Fijne periode in Finland
Roffelsen kwam in Finland uit voor RoPS Rovaniemi en kende op het tweede niveau een voorspoedige periode. “Ik zat op mijn plek, werd gewaardeerd en ontwikkelde mij goed. Ik ben ook een jaar volledig fit geweest en speelde 28 wedstrijden, dat is natuurlijk ook lekker.”

Een sterk seizoen kon door de blauwhemden niet worden bekroond. RoPS Rovaniemi liep op de valreep promotie mis. “We stonden bijna het hele jaar bovenaan, maar gaven het in de laatste vijf wedstrijden weg. Vervolgens moesten we een play-off spelen tegen de nummer voorlaatst van de Veikkausliiga. Thuis wonnen we door een goal van mij in de 95e minuut met 2-1. Helaas pakten we in de return al vroeg een rode kaart, waardoor we met 2-0 verloren en niet promoveerden.”

https://twitter.com/vidbs/status/1357423069648875523

Geen licentie voor nieuwe seizoen
Het mislopen van een stap hogerop was niet de enige domper. Een sluitende begroting bleek ook geen haalbare kaart voor de Finse eerstedivisionist. “Ik heb er zelf nooit wat van gemerkt en ben altijd netjes uitbetaald, maar de club had geldproblemen. Ze hadden een paar miljoen euro schuld en doordat we niet promoveerden liep de club ook veel geld mis. Vervolgens zijn er ook wat sponsors afgehaakt.”

Al die misère zorgde er voor dat RoPS Rovaniemi geen licentie voor het nieuwe Finse voetbalseizoen kreeg. “Uiteindelijk is heel de selectie weggegaan en was ik per 1 januari transfervrij”, vertelt Roffelsen, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, Sparta en ADO Den Haag. “Zonde, want ik had het erg naar mijn zin en had graag willen blijven.”

Streep door Bulgaars avontuur
Het had niet veel gescheeld of de middenvelder had meteen een doorstart gemaakt, maar een blessure gooide roet in het eten. “Ik was rond met een club op het hoogste niveau in Bulgarije. Ik kwam er begin van de week aan: het idee was om een aantal trainingen mee te doen en aan het einde van de week te tekenen. Na drie trainingen scheurde ik echter een spier in mijn bovenbeen. Daardoor kon de deal niet worden rondgemaakt.”

‘Je weet het natuurlijk nooit, maar mijn doel is wel om in het betaalde voetbal actief te blijven.’

Het was de tweede tegenvaller in korte tijd, maar bij de pakken neerzitten deed Roffelsen niet. “Ik ben terug naar Nederland gegaan om te revalideren. Sinds twee maanden ben ik weer op het veld aan het trainen.” Inmiddels een kleine maand doet hij dat in ‘teamverband’, bij de VVCS.

Roffelsen is erg te spreken over het reilen en zeilen bij het team van werkzoekende profvoetballers. “Alles is top geregeld en de trainers maken er echt wat van. We trainen bij VV Woudenberg, dat ligt heel centraal en is voor iedereen goed bereikbaar. We trainen elke dag en spelen ook twee wedstrijden per week. Dat is lekker om in het ritme te blijven.”

‘Geen aanloopje nodig’
Het moet er toe leiden dat Roffelsen bij zijn volgende club fit instroomt en ‘geen aanloopje’ nodig heeft, zoals hij dat zelf omschrijft. “Ik sta voor veel dingen open, in binnen- en buitenland”, reageert hij op de vraag waarop hij inzet. “Het is voor mij belangrijk dat ik stappen voorwaarts kan blijven zetten, zowel sportief als financieel. Zo’n optie is helaas nog niet voorbijgekomen.”

Roffelsen speelde voor zijn Finse avontuur kortstondig voor Noordwijk, maar een terugkeer naar de amateurs zit niet direct in zijn hoofd. “Je weet het natuurlijk nooit, maar mijn doel is wel om in het betaalde voetbal actief te blijven. Ik ben destijds ook niet voor niets naar Finland gegaan. Ik heb iets kunnen opbouwen en hoop daar op voort te kunnen gaan borduren. Mijn gevoel bij een club moet goed zijn. Dat is het belangrijkste.”

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN