Hans Kraay junior was binnen vier dagen tweemaal te gast op de Boekhorst. De televisiepresentator gaf woensdag een presentatie en keerde vier dagen later voor het competitieduel met JVC Cuijk, waar hij technisch directeur is. ,,Die presentatie deed ik pro deo, want de club had nog wat tegoed van mij. Ik heb wel tegen de voorzitter gezegd dat ik wel graag de drie punten zou meenemen”, grijnst Kraay. Dat lukte niet, want het werd 0-0.

De remise kon Kraay maar gedeeltelijk bekoren. ,,Ik kan leven met een punt, maar ben ook wel teleurgesteld. Ik heb drie uitstekende reddingen gezien van VVSB-spelers. Daar hadden wij er zeker eentje van moeten maken. Ik vond VVSB de eerste helft beter. De tweede helft hebben we dat volledig rechtgezet, ondanks de rode kaart, en hebben we goed gespeeld.”

Kraay, die landelijke bekendheid geniet van zijn optredens bij VI en interviews rond wedstrijd van Oranje, was niet te beroerd om de credits aan VVSB te geven. Onder Wilfred van Leeuwen zijn de Noordwijkerhouters volledig opgeleefd.

,,VVSB is een lastige ploeg om tegen te spelen en niet alleen voor ons. Wat ze heel erg goed doen is van links naar rechts de crossbal hanteren naar een opkomende back. Dat leverde veel gevaarlijke acties op, met name van die rechtsback die veel aan de bal was (Omar Hamdi). VVSB is de eerste helft zo’n zestig procent op onze helft geweest. Daar stelden wij te weinig tegenover. Dat is hun verdienste, want wij willen altijd tachtig procent vertoeven op de helft van onze tegenstander.”

Tekst: Hennie van de Weerd.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN