Als Man of the Match kon er na afloop van het met 4-1 gewonnen duel tegen DFS uiteraard wel een grote glimlach af bij Jeffrey Bok. Met twee goals en een door hem op de valreep zelf versierde strafschop had de aanvaller een belangrijk aandeel in de zege op de promovendus uit Opheusden. ,,Deze was meer dan verdiend”, lachte Bok de tanden bloot.

Door Fusie Sterk kwam er zaterdagmiddag op De Roodemolen niet aan te pas. De formatie uit de Betuwe was duidelijk een maatje te klein voor het keurkorps van Henk Wisman. Vanaf de aftrap hielden de roodgelen de teugels stevig in handen. Het is dan wel de kunst om dat gegeven in treffers te vertalen. En die discipline had Ter Leede deze najaarsmiddag goed onder de knie. Halverwege stond er al een geruststellende 2-0 tussenstand op het scorebord.

Genadeloos
Roodgeel werd door de bezoekers ook nog eens in het zadel geholpen toen de doorjagende Oussama Siali na ruim een kwartier een fout in de DFS-defensie genadeloos afstrafte. Dichtbij de achterlijn tikte de aanvaller de 1-0 in de korte hoek binnen. Die goal bleek de opmaat voor meer. Bok reageerde attent op een lage vrije trap van Vincent Ammerlaan waarna ook de 2-0 een feit was. ,,Jammer genoeg miste ik kort hierna nog een mooie kans, anders was de koers al voor rust gelopen geweest”, realiseerde Bok zich na afloop.

,,Na de winstpartijen bij Feyenoord en Ajax hebben we de opgaande lijn door kunnen trekken. We hebben nog een wedstrijd tegoed op koploper Spijkenisse.”

De aanvaller maakte zijn misser kort na de thee echter goed door vanaf de rand van de zestien en met behulp van de binnenkant van de paal de 3-0 voor zijn rekening te nemen. ,,Toen was het wel duidelijk dat de punten binnen waren. Het is dan alleen zaak om niet meteen de 3-1 om je oren te krijgen waardoor het alsnog spannend kan worden. Die kans hebben we ze echter niet gegeven. We draaiden gewoon lekker en hebben DFS geen schijn van kans gegeven.”

Marge van drie
De opgave werd voor DFS na zeventig minuten helemaal onmogelijk toen middenvelder Lucien Dors na zijn tweede gele prent mocht inrukken. Het duel was daarmee defintief gepeeld, hoewel de bezoekers de traditionele eer in de slotfase nog wel wisten te redden. Daarbij was de hulp nodig van Jonathan Robertson die het leer in de voorlaatste minuut ongelukkigerwijze achter zijn eigen doelman Bogdan Constantin deponeerde. De marge van drie treffers werd in blessuretijd weer hersteld toen Bok in de DFS-zestien naar de grond werd getrokken, waarna Ammerlaan het vonnis vanaf elfmeter voltrok (4-1).

,,Een dikverdiende overwinning” stelde Bok tevreden vast. ,,Na de winstpartijen bij Feyenoord en Ajax hebben we de opgaande lijn door kunnen trekken. We hebben nog een wedstrijd tegoed op koploper Spijkenisse. Bovendien speelt die ploeg volgende week tegen de nummer twee Achilles Veen. Verder wil ik niet naar de concurrentie kijken. De klus is er voor ons tegen Jodan Boys ook niet gemakkelijk op. Laten we eerst zelf maar zorgen dat we de punten opnieuw bemachtigen. Dan zien we daarna wel verder”.

Ter Leede-DFS 4-1 (2-0). 16. Siali, 35. Bok 2-0, 50. Bok 3-0, 83. Robertson 3-1 (eigen doel), 90+2 Ammerlaan 4-1 (strafschop)

Ter Leede: Constantin, Robertson, Arroyo, Van der Lans, Kappenberg, Vierbergen, De Kruys (68. Dingjan), Zwetsloot, Amerlaan, Bok, Siali (76. Duthler)

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)