Zeggen dat je fantastisch hebt gespeeld, terwijl je zojuist met 3-0 klop hebt gekregen van de hekkensluiter. Dat lijkt de wereld op zijn kop. Zeker in het geval van Quick Boys, dat met niets minder dan de titel genoegen neemt. Toch betoogde coach Ted Verdonkschot het na het bezoek aan Montfoort.

De toch al zere zieltjes van de Quick Boys-fans werden zaterdag nog eens verder gekrenkt. Kwam vorige week na de spectaculaire overwinning op koploper Sparta Nijkerk het geloof in de blauw-witte harten weer terug, zaterdag dropen ze weer hevig teleurgesteld af naar huis. ,,Over het kampioenschap hoeven we het voorlopig niet meer te hebben”, zei Jaap van Duijn.

Het moet gezegd dat het wedstrijdverloop Quick Boys niet meezat. Al na drie minuten ging doelman Patrick de Groot in de fout en bood hij Joey van Ede een niet te missen kans. Vol overgave joegen de Katwijkers vervolgens op de gelijkmaker. Jeroen Ketting had zijn vizier alleen niet op scherp. De spits liet vijf opgelegde kansen liggen.

Kwaliteitsarm

In het tweede bedrijf werd Quick Boys aanmerkelijk minder gevaarlijk, al had Bart Freke nog tot tweemaal toe de gelijkmaker op zijn schoen. In de slotfase profiteerde Montfoort dankbaar op de tegenstoot en liep het uit naar 3-0. Gezien de tegenstand van het trotse, maar kwaliteitsarme Montfoort was het een beschamende nederlaag.

Toch was Verdonkschot niet eens onverdeeld negatief. ,,De eerste helft hebben we fantastisch gespeeld. Alleen moet je wel scoren, daar draait het spelletje om. In de tweede helft gingen we misschien iets te snel opportunistisch spelen. Dat ging niet helemaal goed. Maar uiteindelijk heeft mijn doelman vijf ballen gehad en gingen er daarvan drie in. Dat zegt genoeg.”