Zijn besluit kwam misschien wat onverwacht, maar wie even wat langer luistert naar Marciano Aalders begint langzaam te begrijpen waarom de middenvelder vertrekt bij vv Katwijk. De 25-jarige Amsterdammer gold lang als één van de eerste pilaren die Dick Schreuder op zijn wedstrijdformuliertje schreef. Maar het gebrek aan minuten breekt Aalders dit seizoen op.

En dat vindt hij oprecht jammer. De ‘spelbinder’ zoals Aalders zichzelf in het verleden al eens noemde zit op z’n plek in Katwijk. De reisafstand is prima voor de middenvelder, maar ook de sfeer op de club en onderling in het team bevallen hem goed. Toch blijft het uitblijven van minuten als een donkere wolk boven Aalders hangen.

,,Ik vind het zelf ook jammer dat ik deze beslissing heb moeten maken”, baalt de voetballer openlijk. ,,Maar het aantal minuten dat ik heb gemaakt is niet bevredigend genoeg. Ik denk dat ik heb bewezen dat ik het niveau van de Tweede Divisie aan kan. En dan wil je gewoon elke week spelen. Als dat niet gebeurt ga je de plussen en minnen met elkaar afstrepen. Vandaar dat ik tot deze conclusie ben gekomen.”

,,Ik vind het oprecht jammer om weg te gaan. Katwijk is momenteel de beste amateurclub van Nederland.”

Nu Paul de Lange langer blijft verbonden aan de club wordt het voor Aalders in de toekomst ook lastiger om minuten te blijven maken. Sowieso is voor de middenvelder de concurrentie zwaar omdat ook Robbert Susan kan worden gezien als een directe concurrent voor een basisplek. Maar het langere aanblijven van De Lange gaf bij de Amsterdammer niet de doorslag.

,,Nee, want de keuze had ik al gemaakt voordat het aanblijven van De Lange duidelijk werd”, legt Aalders uit. ,,De situatie is gewoon zoals die nu is en misschien is die over een bepaalde tijd weer anders.” Het klinkt dus alsof de middenvelder de deur op een kier wilt houden voor vv Katwijk. ,,Zo bedoel ik het niet helemaal, maar in het voetbal weet je het nooit. Toch zie ik het niet gebeuren dat mijn situatie bij Katwijk in de komende tijd drastisch gaat veranderen. Maar op voorhand zeg ik geen ‘nee’ als dat toch gebeurt.”

Onderbuik
En dus zullen de Katwijkse fans waarschijnlijk nog maar een half jaar kunnen genieten van de flamboyante middenvelder. ,,Soms moet je voor jezelf kiezen, maar ik vind het oprecht jammer om weg te gaan. Katwijk is momenteel de beste amateurclub van Nederland, gezien de stand. Maar als je voor jezelf merkt dat je met het niveau mee kan, gaat er iets knagen. Kijk, als je nou minder aanspraak maakt op minuten, dan zou een plek op de bank nog bevredigend voor je kunnen zijn. In mijn geval is dat niet zo.”

,,Het geeft me wel een bepaalde voldoening dat supporters zo reageren. Dan heb ik toch iets goed gedaan.”

Daarmee komt er een einde aan een lange samenwerking tussen Aalders en trainer Dick Schreuder. Het was ook diezelfde trainer die de ‘spelbinder’ naar Katwijk haalde. In een eerder stadium werkten de twee al samen bij SDVB uit Barneveld. Tijdens een goed gesprek tussen die twee kwam het hoge woord er dus uit.

,,Schreuder, maar ook de rest van de technische staf toonden zich begripvol”, vertelt de Katwijk-speler. ,,Ik ben nu 25 en dan moet je die keuze voor jezelf maken. Ze begrepen het. Ook supporters hebben warme reacties achter gelaten. Het sijpelde al een beetje door binnen de gelederen dat ik deze keuze zou maken, nog voordat het algemeen bekend was. Het geeft me wel een bepaalde voldoening dat supporters zo reageren. Dan heb ik toch iets goed gedaan.”

Plaatje
Nu rest Aalders om het seizoen goed af te sluiten in Katwijk. De voetballer gooit naar eigen zeggen er nooit met de pet naar, dus kan men in Katwijk nog een scherpe middenvelder verwachten de komende maanden. Misschien ook wel om de interesse, die er schijnbaar al is voor Aalders, nog eens extra aan te wakkeren.

,,Er is al wel wat informeel contact geweest met andere clubs. Laat ik het zo zeggen, er spelen wat dingetjes. Maar er is nog niks concreets.” Of we de Amsterdammer nog in de buurt aan gaan treffen is de vraag. ,,De Bollenstreek is een prima regio om in te voetballen. Vijfendertig minuten rijden van huis. Maar als het een uurtje wordt is dat ook prima te doen. Bij voorkeur wil ik niet twee uur in een auto zitten om bij een club te gaan voetballen, maar zolang het plaatje klopt bij een nieuwe club, sta ik overal voor open.”

Foto: Aad de Winter / Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom