Ook de zevende oefenwedstrijd die vv Noordwijk deze voorbereiding speelde kan met positieve cijfers de annalen in. De mannen van trainer Oscar Alkemade boekten een klinkende 4-1 zege op VVZ ’49, een eersteklasser uit het Utrechtse Soest. Faouzi, Brouwer en twee keer Splinter zorgden voor de doelpunten aan de kant van de Noordwijkers.

Zeven wedstrijden, zeven overwinningen. Weinig clubs kunnen deze cijfers overleggen. Alkemade: ,,De voorbereiding is bedoeld om te kennen, herkennen en erkennen. De spelers moeten elkaar eerst leren kennen, dan elkaars voetbal leren herkennen om vervolgens elkaars kwaliteiten te erkennen. We zijn redelijk op weg.”

Met vlagen was dit laatste terug te zien op het veld. Binnen vijf minuten liet Mohammed Faouzi het net al bollen. Een afgemeten voorzet van Randy Hondius werd door de spits bij de tweede paal ingekopt. De gasten uit Soest kwamen echter binnen een paar minuten al weer terug. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Een voorzet vanaf de zijlijn sloeg keeper Amezrine in de voeten van een Soestenaar, die de bal vervolgens in het net deponeerde.

Nadat VVZ´49 het spel een kwartier lang had gedomineerd was het de uitstekend spelende Nicky Brouwer die Noordwijk weer op voorsprong bracht. Nadat Faouzi kundig de keeper had omspeeld, maakte de inlopende Brouwer de aanval af: 2-1. Noordwijk leek de geest weer te hebben gevonden en zette een aantal mooie aanvallen op. Deze strandden echter op de paal, werden over geschoten of door de doelman gepakt.

Brede selectie

Na de rust was te zien dat het ook in de breedte wel goed zit bij de bespelers van sportpark Duinwetering. Alkemade wisselde vijf spelers, maar zag zijn team er niet zwakker door worden. Blindelings wisten de Noordwijkers elkaar bij vlagen te vinden. Doelpunten kwamen echter voort uit dode spelmomenten. Noordwijk heeft namelijk een extra wapen in huis:  Maurits Splinter, die van vrije trappen zijn handelsmerk heeft gemaakt. Zo schoot hij de 3-1 tegen de touwen, nadat zijn vrije trap via de muur weer voor zijn voeten was gekomen. De 4-1, eveneens een vrije trap van Splinter, werd vanaf 25 meter langs een verbouwereerde keeper in de linkerhoek geschoten. Hierna bloedde het duel dood en geloofde Noordwijk het wel. Rustig dicterend speelde de thuisploeg het duel uit.

Alle wedstrijden in de voorbereiding zijn door Noordwijk tot dusver winnend afgesloten. Er klinken echter geen hosannageluiden vanuit de technische staf. Pas vanaf 27 augustus, als Noordwijk voor de grote KNVB-beker speelt tegen JOS/Watergraafsmeer en tien dagen later bij de competitiestart, wordt er echt om de knikkers gespeeld. Dan moet Noordwijk er staan.

Tekst: Matthijs Snepvangers