Ter Leede slaagde er ook in de laatste competitiewedstrijd van het voetbaljaar 2015 niet in om het tij te keren. Voor de achtste opeenvolgende keer greep de ploeg van Henk Wisman naast de overwinning. Erger nog, Haaglandia pikte de volle buit na de thee weg van de Roodemolen (2-3).

,,Vooraf hoopten we dat de ommekeer zou plaatsvinden”, vertelt Mike Dam. ,,Het is echt niet zo slecht als de resultaten doen geloven, maar op beslissende momenten laten we het gewoon afweten. Voor de zoveelste keer dit seizoen overigens.”

Ook Dam kon de vinger niet echt op de zere plek leggen, hoewel hij een poging deed.. ,,Het zijn steeds weer die kleine momentjes die voor ons grote gevolgen hebben. Dat zag je ook vandaag. Tot de rust was er niets aan de hand. We openden goed en dat leverde na een kwartier de 1-0 op, na een aanval uit het boekje. Onbewust hebben we daarna wat minder fel aangedrongen, maar niets wees erop dat dit ons de kop zou gaan kosten. We stonden goed en Haaglandia gaf niet de indruk dat we het echt moeilijk zouden krijgen.”

Mike Dam                                           Mike Dam (links) en Jordy Vierbergen gefocust op de bal

Tijdens de traditionele kop thee keken de roodgelen elkaar nog eens diep in de ogen aan. Met dezelfde spirit als waarmee zij het duel waren begonnen zou Haaglandia na de doelwisseling het vuur na aan de schenen gelegd worden. Van dat strijdplan kwam echter weinig terecht. Knullig verdedigen leverde binnen de kortste keren de 1-1 op, waarbij Rydell Kewal ongelukkig het laatste zetje gaf. ,,In plaats van een opsteker belandden we in een dip. Om ons vervolgens toch weer te herpakken. We rechtten de ruggen, maar zoals vaker dit seizoen bleef het zonder resultaat. Meer dan een paar kleine mogelijkheden leverde het allemaal niet op.”

Bovendien had Ter Leede na ruim een uur al afscheid moeten nemen van goalie Bogdan Constantin vanwege een hoofdblessure. Toen verder spelen onmogelijk bleek, nam Davey Braggaar plaats onder de lat. De invaller kon kort na zijn entree het leer al uit het net halen, toen de roodgele defensie zich kinderlijk eenvoudig in de luren liet leggen. ,,Daar gaan we weer, denk je op zo’n moment. Het leek wel een deja-vu ”, waarmee Dam refereerde aan de zeven voorgaande wedstrijden. ,,Toch was dat gevoel snel weg. Zes minuten later kwamen we op 2-2 via Selmo (Kurbegovic, red.). Dan wil je er als ploeg weer helemaal vol voor gaan en krijg je opnieuw met het inmiddels bekende scenario te maken.”

Kewal                                   Aanvoerder Rydell Kewal speelde een ongelukkige rol bij de 1-1

Een vrije trap van oud-Noordwijk-speler Nick Brouwer luidde de definitieve ondergang van de Wisman-formatie in. Twee minuten na de gelijkmaker diende de thuisploeg opnieuw in de achtervolging te gaan: 2-3. ,,Die goal bleek toch de doodsteek voor ons. Misschien was het gevoel er wel, maar die drie goals na rust waren toch teveel van het goede.”

Dam geeft de moed echter nog niet op. De aanvaller gaat ervan uit dat zijn team tijdens de winterstop de krachten weer bundelt. ,,Deze wedstrijd was tekenend voor het Ter Leede van de laatste paar maanden. Het is nu zaak om ons weer op te laden voor de tweede seizoenshelft. Over een titel hebben we het allang niet meer. We staan nu op een positie die ons alleen nog kansen geeft in de derde periode. Daar zullen we ons helemaal op moeten gaan richten.”

Ter Leede-Haaglandia 2-3 (1-0). 15. Ammerlaan 1-0, 47. Kewal 1-1 (eigen doelpunt), 63. De Vlugt 1-2, 69. Kurbegovic 2-2, 71. Brouwer 2-3.

Ter Leede: Constantin (67. Braggaar), Vierbergen (81. Van der Kooye), Arroyo, Kewal, Bayram, Robertson, Kappenberg, Ammerlaan, Bok (73. De Kruys), Kurbegovic, Dam.

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportpics


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)