Na regen komt zonneschijn. Het veel gebezigde cliché gaat zeker op voor Renaldo Jongebloet. De spits van FC Lisse scheurde vorig jaar zomer zijn kruisbanden af en kwam geen minuut in actie voor zijn nieuwe club. Inmiddels is Jongebloet terug en lijkt hij langzamerhand zijn draai te vinden. De Amsterdammer scoorde zaterdag tegen GVVV en speelde verdienstelijk. VIDB vond het tijd voor een kennismaking.

,,Ik kom terug van een lange blessure en merk dat ik elke week fitter en sterker word”, vertelt Jongebloet. ,,Alleen is het voor een spits ook lekker als je goaltjes maakt. Vorige week miste ik tegen Capelle een strafschop en daarom wilde ik voor eigen publiek graag wat goedmaken. Dat is gelukt.”

Hoe fit ben je inmiddels?

,,Ik ben gewoon honderd procent fit. Alleen is er een verschil tussen fitheid en wedstrijdritme. Ik speelde wel redelijke wedstrijden, maar ik maakte niet veel goaltjes tot nu toe. Alleen tegen Excelsior Maassluis. Ik hoop dat ik dit kan doortrekken.”

Vorig jaar werd jij nog als het ontbrekende puzzelstukje gezien. Als de man die veel goals zou gaan maken.

,,Vorig seizoen draaiden we een goed jaar, alleen speelden we zonder echte spits. Ik ben natuurlijk wel een spits, misschien moeten die jongens daar ook een beetje aan wennen. Ik denk dat het nu steeds beter gaat. Ik ben goed bespeelbaar en balvast, maar voor een spits is het belangrijk dat hij goals maakt, ongeacht of je nu goed of slecht speelt.”

Jullie scoren wel moeizaam.

,,We scoren moeizaam, maar krijgen ook nauwelijks goals tegen. Tegen GVVV toevallig een penalty. Ik denk dat we vooral zakelijke wedstrijden spelen. Niet eens zakelijk in de vorm van onaantrekkelijk. Na die 2-0 hadden we uit moeten lopen naar 3-0 of 4-0. Dan staat die uitslag ook wel beter. Maar als je wedstrijd gezien hebt, weet je wel dat GVVV geen aanspraak heeft gemaakt op de overwinning.”

Jullie staan derde en winnen volledig terecht van GVVV, dat als titelkandidaat wordt beschouwd. Zouden jullie om de titel mee kunnen doen?

,,Ik hoor altijd iedereen over ploegen als Kozakken Boys en GVVV. Dat die zo’n goede selectie hebben. Maar die hebben wij ook. Qua namen en stand op de ranglijst denk ik dat wij voor niemand hoeven onder te doen. Toch zeg ik niet dat we kampioenskandidaat zijn. “

Waarvoor niet? Wij vinden namelijk van wel.

,,Je staat waar je hoort te staan, dus in principe doen je dan gewoon mee. IJsselmeervogels staat bovenaan. De eerste wedstrijd, uit in Spakenburg, deden we totaal niet voor hun onder. Wij hoeven ons niet te verstoppen.”

Hoe bevalt het bij Lisse? De club heeft altijd vertrouwen gehouden, ondanks je zware blessure.

,,Vorig jaar heb ik geen een wedstrijd gespeeld. Naar mijn mening moet je je altijd laten gelden op de club en doen wat je kan doen. Ik was er altijd bij trainingen en bij wedstrijden. Was gewoon onderdeel van het team. Ik denk dat een club dat ook gaat waarderen. De mensen zijn hier ook altijd positief en dat ben ik zelf ook. Dus dat klikt gewoon goed. Ik hoop dat ik hier een goede tijd kan hebben.”

Trainer Misha Salden vertelde ons dat we geen twintig goals van jou hoeven te verwachten.

,,Dat ligt misschien ook aan de speelstijl. Bij Lisse wordt ook verwacht dat je meevoetbalt en druk zet. Dat kost ook kracht. Het is niet zo dat ik negentig minuten kan loeren. Wat Misha zegt: als ik belangrijk kan zijn en mijn goaltjes kan meepikken, dan hoeven het er ook geen twintig te worden.”

Jullie hebben met Thierry Monteny en Koen Fokkema twee razendsnelle buitenspelers. Vind je dat lekker?

,,Ik ben dat wel gewend. In de Ajax-opleiding speelden we altijd met drie spitsen. Wij hebben hier in het begin met Hagary ook met twee spitsen gespeeld. Ik vind dat als je 4-4-2 speelt je taktisch heel sterk moet zijn. Wij hebben een vrij jong team. Dan is 4-3-3 voor iedereen duidelijk. Sinds we 4-3-3 spelen, zie je ook dat het voetballend beter gaat. Dat is ook leuk voor de mensen.”

Gaan jullie de doelstelling al bijstellen?

,,Vorig jaar stonden we in de winterstop ook op  twee punten van de koploper. Vervolgens verspeelden we meteen vier wedstrijden op rij punten. Dan kan al je ambitie weer van tafel. Om de doelstelling nu al bij te stellen, weet ik niet. Dat kun je beter doen als je iedereen hebt gehad. Maar ik vind wel dat wij onszelf voor niemand hoeven te verstoppen. En van iedereen kunnen winnen.”

Foto: FC Lisse.nl

POPULAIRE BERICHTEN