In een wedstrijd waarin de intensiteit uitermate hoog lag, boekte FC Lisse een knap gelijkspel tegen DVS’33 (1-1). David Verweij maakte op miraculeuze wijze de gelijkmaker door hem via zijn handen binnen te werken. „David kan vanaf nu ook door als handballer’’, grapte Rik Vermeulen dan ook over de frommelgoal van de centrale verdediger.

De Lissenaren toonden vooral in de tweede helft veel strijd. Het spel golfde op en neer en daardoor kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Hadden de supporters daarmee ‘een nieuw FC Lisse’ zien spelen op Ter Specke?

„Dat denk ik niet, want we spelen al het hele jaar met dezelfde jongens”, vond Vermeulen. ,,Ik hoop alleen dat de jonge gasten nu beseffen dat er elke week veel strijd geleverd moet worden om tot een goed resultaat te komen. Ze kunnen allemaal goed voetballen, maar inzet leveren en het mentale aspect zijn af en toe nog lastige dingen.’’

Strijd
Zijn lach bij het antwoord verraadde veel, want de aanvoerder van de Lissenaren zag dat zijn ploeg voor de tweede week op rij met veel passie speelde. Net als vorige week voetbalde het elftal van Robbert de Ruiter met veel strijd. Vermeulen merkte zaterdag dat het team op dat vlak stappen heeft gemaakt.

„We spelen niet altijd mooi en goed, maar zoals iedereen dat altijd zo mooi zegt: we moeten eerst strijden, dan komt het voetbal vanzelf. In de eerste helft was het allemaal nog een beetje tam, maar in het tweede bedrijf was er genoeg te beleven.’’

„Dan moeten we met zijn allen zo gemotiveerd zijn om er ten koste van alles iets van te maken.’’

De bezoekers kwamen na vier minuten via Oktay Öztürk op voorsprong. Na dom balverlies op het middenveld werd de aanvaller van DVS’33 in één pass vrij voor doelman Erik Cummins gezet. Hij faalde niet. FC Lisse toonde daarna veerkracht door al strijdend na een uur voor de gelijkmaker te zorgen. Het was pas het derde gelijkspel van het seizoen, tegenover twaalf overwinningen, maar ook elf nederlagen.

„Die golfbeweging waar we het hele jaar met zijn allen over praten, moet eruit. We spelen nu twee van dit soort potjes tegen twee kampioenskandidaten. Dus als we volgende week tegen ASWH weer zo’n wedstrijd kunnen laten zien, dan zit het wel goed.’’

De reden waarom het nu opeens lukte, kwam volgens Vermeulen doordat het nu wel goed zat tussen de oren. Het lijkt erop dat De Ruiter de juiste snaar heeft geraakt bij de jonge spelers. Maar dat vindt de oefenmeester zelf een beetje overtrokken. „We hebben met 9-1 op ons flikker gekregen in de vorige wedstrijd tegen DVS’33. Dan moeten we met zijn allen zo gemotiveerd zijn om er ten koste van alles iets van te maken. Daar is een trainer dan helemaal niet voor nodig.’’

,,We moesten onze meerdere erkennen in ONS Sneek (0-1), maar toen was het ook niet slap of iets dergelijks.”

Toch zag ook De Ruiter dat er vooral in de tweede helft een hoge mate van intensiteit was. De oud-coach van Noordwijk vond niet dat er nu sprake is van een kantelpunt wat betreft de inzet van zijn spelers. „Als we vandaag met 3-1 hadden verloren, hoor je hier waarschijnlijk niemand over praten. We moesten onze meerdere erkennen in ONS Sneek (0-1), maar toen was het ook niet slap of iets dergelijks. Daarnaast speelden we vandaag de eerste twintig minuten ook mat. Daar moeten we een beetje doorheen kijken.’’

Terecht gelijkspel
De hoop op het vasthouden van deze vorm, zal er bij FC Lisse in ieder geval wel zijn. De Ruiter vond het gelijkspel tegen dit elftal uiteindelijk terecht. „We hebben gewoon een verdiende gelijkmaker gemaakt tegen een hele goede ploeg. Daar ben ik blij mee, maar tegelijkertijd geeft dat geen garanties voor de komende weken. Daar zijn we inmiddels wel achter.’’

FC Lisse – DVS’33 1-1 (0-1) 4. Öztürk 0-1, 61. Verweij 1-1.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Valk, Verweij, Stevens (62. Enthoven), Rauws, Adouch, Van der Putten, Siali, Vermeulen (80. Iliohan), Klooster (80. Buimer)

Samenvatting FC Lisse – DVS’33 (Beelden: FC Lisse TV)