SJC viel tegen ODIN ’59 in herhaling. Geheel onnodig gingen de bezoekers uit Heemskerk aan de Lageweg met de volle buit aan de haal. Daar waar SJC zich na iets meer dan een uur spelen in poleposition had weten te manoeuvreren ging het vervolgens faliekant verkeerd. In de jacht op meer profiteerden de bezoekers optimaal van de geboden ruimten die het aanvallende spel van de thuisploeg met zich meebracht. De 2-1-voorsprong verdween daardoor in de slotfase als sneeuw voor de zon. Wat restte was een ontluisterende 2-4-nederlaag.

Totaal gedesillusioneerd zocht Tom Broekhuizen na afloop even de stilte op om de zoveelste verliespartij van zijn ploeg te verwerken. Zoekend naar een verklaring kon de verdediger toch geen afdoende antwoord vinden voor de in zijn ogen naïeve nederlaag. ,,Na de ongelukkige 1-0 zijn we de baas op het veld, maar vergeten we onszelf te belonen. Toen we na de rust alsnog op voorsprong kwamen vervielen we, zoals wel vaker dit seizoen, in onze oude fout. We missen slimheid, of beter gezegd, een stuk volwassenheid om de punten te bemachtigen. Dat we goede fases in een wedstrijd afwisselen met hele slechte blijft voor mij echt onverklaarbaar. Het is gewoon weer het oude liedje.”

Buitenkansje
Toegegeven, de 1-0 kreeg ODIN ’59 in de schoot geworpen toen Abbas al Tamimy in de eigen zestien de bal wel heel erg ongelukkig op zijn arm kreeg. Hoewel er geen tegenstander in zijn buurt te vinden was en van doelgevaar geen enkele sprake was, verdween het leer op de stip. Een buitenkansje waar ODIN-topscorer Thom de Vries wel raad mee wist (0-1).

Een symbolisch beeld: ODIN zakte in en liet het balbezit aan SJC

,,ODIN’59 liet zich vervolgens inzakken. Wij dicteerden daarna de wedstrijd, waarbij we vergaten te scoren. Echt heel grote kansen kregen we niet, maar met iets meer scherpte hadden we minimaal met 1-1 de rust in moeten gaan”, blikte Broekhuizen terug.

Credo
Ook ODIN’59, waar spits Thom de Vries op dat moment wegens een blessure al was vervangen door Nigel Hardenberg, had in de persoon van de doelpuntenmaker nog een flinke kans om SJC meer pijn te doen. Maar ook bij De Vries stond het vizier niet scherp genoeg afgesteld. De thee bleek echter soelaas te bieden voor SJC, dat Levy Berends wegens een hamstringblessure noodgedwongen al snel naar de kant zag verdwijnen.

Toch was het even later raak. Een halfhoog afstandsschot van Demir Strojil plofte tegen het nylon achter de tevergeefs zwevende Mike van Vliet. De goalie, die kersverse vader Barry van Dijk verving, miste duidelijk voldoende lengte om adequaat te kunnen ingrijpen. Die goal leek de aanzet tot betere tijden voor SJC, dat het credo ‘’erop en erover’ tot doelstelling verhief. Die gedachte kreeg zowaar gestalte toen Tom Duindam ruim vijf minuten later zijn ploeg op voorsprong zette, waarbij Van Vliet er opnieuw niet helemaal goed uitzag (2-1).

,,En dan gebeurt het onvoorstelbare”, herhaalde Broekhuizen nog maar weer een keer. ,,ODIN gaf plotseling weer gas en na de 2-2 waren we helemaal de weg kwijt. In plaats van het tempo uit de wedstrijd te halen, gingen we vol mee in hun strijdwijze…Echt onbegrijpelijk”.

Gapende doelmond
Het inbrengen van Billy Tavares bleek na de gelijkmaker teveel van het goede voor SJC. In de omschakeling moet de aanvaller zich in de speeltuin hebben gewaand door de zeeën van ruimte die hem geboden werden. Dat ging voor de thuisploeg nog een paar keer goed, maar toen de watervlugge Tavares, die volgend seizoen aan de Lageweg te bewonderen is, op volle snelheid Hardenberg voor een gapende doelmond aanspeelde, was er echt geen houden meer aan (2-3).

Abbas Al Tamimy aan de bal. Op de achtergrond met nummer zeven Nigel Hardenberg, maker van een zuivere hattrick

Met de moed der wanhoop probeerde de formatie van Sjaak Polak het onheil nog af te wenden. De mogelijkheden waren in die fase echter vooral voor de bezoekers die ver in blessuretijd het kwartet treffers volmaakten, omdat ook Bjorn Haggerty in de zwart-witte malaise deelde. De goalie loste een simpele opraper waarna opnieuw Hardenberg er als de kippen bij was om de 2-4-eindstand op het scorebord te zetten. Daarmee was de loepzuivere hattrick van de oud-FC Lisse-speler een feit.

,,Op dat moment was het natuurlijk al gespeeld, maar toch”, somberde Broekhuizen. ,,Hoe het nu verder moet weet ik even niet, maar er zal wel snel iets moeten veranderen om het tij te keren. Het is echt de hoogste tijd voor een omslagpunt. Net als onlangs tegen De Dijk geven we het weer heel simpel weg. Deze wedstrijd moet je gewoon uitspelen, maar dat lukt ons niet.”

SJC – ODIN ’59 2-4 (0-1). 16. De Vries 0-1 (strafschop), 55. Strojil 1-1, 61. Duindam 2-1, 71. Hardenberg 2-2, 82, Hardenberg 2-3, 90+4. Hardenberg 2-4

Opstelling SJC: Haggarty, Strojil (63. Wisselink), Broekhuizen, Van Went (84. Turk), Groot, Tamimi, Berends (49. Kapata), Van Dijk, Van der Zalm, Duindam, Baouchi

Foto’s: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys