SJC wil een grote meneer worden. Maar SJC is inmiddels misschien al wel een grote meneer. Het tijdperk van dorpsclubje zijn aan De Lageweg is voorbij. In alle vezels wil de Noordwijkse club als volwassene aan gezien worden. De afgelopen jaren is er vakkundig gezaaid en nu SJC Hoofdklasse speelt, mag er geoogst worden. Een nieuwe trainer van naam, en een schaduwlijstje voor eventueel vertrekkende spelers. De zwart-witte Noordwijkers stralen steeds meer professionaliteit uit en dat wil de club graag zo houden.

Ook het relatief makkelijk overeind blijven van de hoofdmacht tegen het gerenommeerde ADO ’20, tevens koploper van de competitie, mag als voorbeeld worden genomen voor de metamorfose van de ‘dorpsclub’. Vlak na het gelijke spel tegen ADO ’20 werden de spelers in de bus op de hoogte gesteld van de aanstelling van de nieuwe coach: Sjaak Polak. Natuurlijk kwam dat voor het elftal niet meer als een verrassing, een afvaardiging van de spelersraad had nota bene ook zelf op de Hagenees gestemd.

,,We hebben het net voor de wedstrijd weer heel uitgebreid, twee minuten, over ADO’20 gehad.”

Uit veertien kandidaten werd de oud-prof van onder meer ADO Den Haag, FC Twente en Sparta gekozen als nieuwe trainer aan de Lageweg. Binnen een week na het besluit van Kees Zethof om te vertrekken had de club al meer dan tien sollicitaties binnen. Het zegt iets over wat er met de club is gebeurd de afgelopen jaren, sinds Zethof aan het roer kwam te staan van de hoofdmacht van SJC. ,,Ach, ik weet niet of het voor mijn tijd niet zo was en nu wel”, probeert Zethof de complimenten weer vakkundig weg te wuiven.

,,De buitenwacht kijkt wel op positieve zin naar onze club, dat sowieso. Ik ben een heel klein radartje in dat gebeuren. Ik vind dat je als trainer een bepaalde filosofie uit moet stralen. We hebben het net voor de wedstrijd weer heel uitgebreid, twee minuten, over ADO’20 gehad en zijn daarna lekker gaan ballen. Op het moment dat je voor de wedstrijd tachtig dingen moet gaan onthouden over de tegenstander, dan vergeet je op je eigen manier te gaan voetballen.”

Makkelijk overeind
De buitenwacht zag dat SJC in een open en af en toe slordige wedstrijd redelijk eenvoudig op de been bleef tegen ADO ’20. Sten Goosen startte overigens op de bank, omdat hij niet de hele week had getraind in verband met verplichtingen op het werk. Rechtsbuiten Martijn Walter zat geblesseerd aan de kant.

Maar dat er inmiddels op een prima niveau wordt gevoetbald aan de Lageweg waren ook scouts niet voorbij gegaan. Zo zaten VVSB en VV Katwijk op de tribune om in ieder geval één van de tweeëntwintig veldheren te bekijken. Zo staan bij SJC in ieder geval David Verweij en Timo Ruigrok op de radar van andere clubs.

dsc03130-2-bewerktTimo Ruigrok legt aan voor de vrije trap die uiteindelijk de 2-2 zou betekenen

Hoewel de beide heren een solide wedstrijd speelden, Ruigrok scoorde zelfs de gelijkmaker uit een vrije trap, waren het Stef van der Zalm en Abbas Al Tamimy die de meeste indruk maakten met hun energieke spel. Die laatstgenoemde kreeg na doorkoppen van Rick van Dijk na iets meer dan een half uur spelen een uitgelezen mogelijkheid om één-op-één met Michel van Kampen de gelijkmaker te produceren. In twee instanties lukte het Al Tamimy ook.

ADO ’20 was na tien minuten al op 1-0 gekomen, omdat de verdediging van SJC teveel met de bal mee liep en vergat om Sead Mazreku te dekken, die vrij voor keeper Kevin Schelvis afrondde.

,,Die rookt trouwens hè, ik snap niet hoe hij dat volhoudt.”

Nog voor rust keek SJC weer tegen een achterstand toen Mike Verhoek een bal probeerde weg te werken na een schot van Raymond de Waard. Verhoek kopte de bal richting eigen doel, maar zette daarmee doelman Schelvis op het verkeerde been. Vlak na rust bracht middenvelder Ruigrok de eindstand op het scorebord, met een goed geplaatste vrije trap: 2-2.

Motivatie
Beide ploegen gingen in het slotakkoord nog voor de winst, waardoor het spel op en neer golfde, maar er kwam geen driepunter in Heemskerk. Al Tamimy kon er wel mee leven. ,,Ik snap wel dat ADO’20 bovenaan staat, een prima ploeg. We doen het altijd wel goed tegen teams die bovenaan staan. Het motiveert ons.”

Al Tamimy maakte dus indruk met niet alleen zijn goal, maar ook het energielevel wat hij tentoonspreidde, samen met Stef van der Zalm. ,,We hebben een aardige conditie, ja”, knipoogt Al Tamimy. ,,Ik vind het leuk om te lopen en te blijven gaan. Dat geldt ook voor Stef. Maar die rookt trouwens hè, ik snap niet hoe hij dat volhoudt”, lacht het jeugdproduct van ADO Den Haag.

Zijn goal gaf Al Tamimy ook nog zelfvertrouwen. ,,Ik had al een tijdje niet gescoord. Het was mijn eerste van dit seizoen. Ik heb er een tijd naast gezeten en raakte ook geblesseerd. Dan raak je je basisplek kwijt. Onze wisselspelers kunnen net zo goed basis staan. Ik snap dat Kees [Zethof red.] keuzes moet maken. Maar dat is af en toe lastig. Daar moet je mee leven.”

ADO ’20 – SJC 2-2 (2-1) 9. Mazrezu 1-0, 34. Al Tamimy 1-1, 39. Verhoek (eigen goal) 2-1, 50. Ruigrok 2-2

SJC: Schelvis, Sloos, Verhoek, Verweij, Bosma, Van Heijningen, Ruigrok, Van der Zalm, Steenvoorden, Van Dijk (73. Goosen), Al Tamimy.

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude