Natuurlijk wilde na afloop van Katwijk – FC Lisse iedereen wat weten van doelman Mark de Vries. De sterk spelende sluitpost verkast volgend seizoen van Ter Specke naar de koploper van de Topklasse. Hoe had De Vries zich gevoeld? De sportvraag der sportvragen: wat ging er door hem heen? De Vries nam alle tijd om iedereen te woord te staan. Het hoort er namelijk bij.

In een slalom tussen de journalisten en supporters door was het verhaal hetzelfde. Lisse zit in de hoek waar de klappen vallen, Katwijk speelt met veel meer vertrouwen.  Het relaas over de wedstrijd was interessant, maar eigenlijk ging het maar om één ding. Dit jaar FC Lisse, volgend jaar VV Katwijk. Hoe is het dan om op De Krom rond te lopen?

,,Het zal snel wennen hier hoor”, aldus De Vries. ,,Ik zal niet zomaar de verkeerde kleedkamer in lopen”, lacht hij toch nog na afloop. ,,Het was net al een beetje handjes schudden vandaag. Een beetje praten met mensen en spelers die ik volgend jaar een stuk vaker ga tegenkomen.”

Voornamelijk voor de wedstrijd liet De Vries zijn nieuwe onderkomen even over zich heen komen. ,,Ja, dan kijk je wel even rond tijdens je warming-upje. Het is toch je nieuwe club. Je hoort de supporters al een beetje kletsen. Het fanatisme van de Katwijkse fans tijdens de wedstrijd. Dat hoort allemaal bij deze club.”

Lijfsbehoud
Voordat het zo ver is staat er nog een uiterst moeilijke maar wel uitdagende taak voor De Vries te wachten. De doorgaans betrouwbare sluitpost wil FC Lisse voor de Topklasse behouden. ,,Je hebt het vandaag kunnen zien toch?”, pareert De Vries. ,,Ik heb er alles gaan gedaan om Lisse vandaag in de wedstrijd te houden. Voor mij was het dan een goede dag, voor het elftal uiteindelijk niet. We houden hier nul punten over. Als het voetballend allemaal even niet lukt, moeten we het doen met strijd. Dat hebben we vandaag laten zien en tegen Kozakken Boys ook. Het zijn wel de nummers één en twee van de Topklasse. Dan zie je bij hun de kwaliteiten dat zij die wedstrijden winnen, terwijl wij leuk meedoen.  En het vertrouwen bij die clubs scheelt een stuk. Je voetbalt vrijer als je zo hoog staat. Dat kunnen wij niet zeggen.”

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)