"banner

Vooraf leek het een echte wedstrijd te kunnen worden op sportpark De Zanderij: Hillegom – Laakkwartier. De realiteit was echter heel anders. Hoewel Hillegom het de eerste dertig minuten knap lastig had met de ploeg uit Den Haag, liep het daarna op het rolletjes voor de thuisploeg. Gescoord werd er het eerste halfuur niet, maar toch rolde er na precies negentig minuten een 10-1 (!) monsterscore uit de bus voor de ploeg van Ron Bouman.

Tegenstander Laakkwartier had een week eerder knap met 3-1 afgerekend met de toenmalige nummer twee Wippolder. De ploeg leek er ook toe in staat om het de koploper lastig te maken. Daar had het voor Hillegom in de openingsfase tegen de Haagse middenmoter ook alle schijn van.

Voor Hillegom-aanvaller Maik van Zanten had het zondagmiddag voor zijn ploeg dan ook heel anders kunnen aflopen. ,,Zij creëerden het eerste halfuur drie goede kansen, waarbij onze doelman Marc Hogervorst ons tot twee keer toe redt bij een één-op-éénsituatie. Bij onze eerste kans was het daarna meteen raak waardoor de wedstrijd compleet kantelde.”

,,We gunden elkaar de bal en de goals.”

De 1-0, op aangeven van Van Zanten zette Aidan Ryan het scorebord in beweging, werd voor rust gevolgd door nog eens drie treffers. Grote man was Niels van Veen die binnen een klein kwartier een hattrick op zijn naam schreef. ,,Daarmee was het verzet van Laakkwartier helemaal gebroken.”

,,Een jonge talentvolle ploeg, waar veel voetbal in zit. Alleen na de rust kon je zien dat ze de moed eigenlijk al hadden opgegeven. Dan is het als tegenstander toch nog best lastig om door te blijven gaan op de ingeslagen weg. We bleven echter gedisciplineerd spelen en dat is een compliment voor de ploeg waar. Daarmee werd de basis gelegd voor een monsterscore. We gunden elkaar de bal en de goals.”

Geholpen door een eigen -Haags- doelpunt liep de score na de thee al snel verder op, waarna Van Zanten de trekker tweemaal achter elkaar overhaalde. Tussen die twee doelpunten wist Laakkwartier nog wel de traditionele eer te redden, maar verder liet de thuisploeg het niet komen. Na nog een eigen goal, gevolgd door een publiekswissel, zorgde Jeroen Dedel met twee doelpunten voor de finishing touch.

,,Met 10-1 winnen is bepaald niet alledaags.”

,,Deze uitslag staat. Maar we mogen niet vergeten dat het zomaar heel anders had kunnen lopen tegen Laakkwartier. Ook in dat opzicht was het een vreemde wedstrijd”, bleef van Zanten na afloop kritisch. ,,Aan de andere kant geven we met deze uitslag natuurlijk wel een mooi signaal af aan de concurrentie. Met 10-1 winnen is bepaald niet alledaags.”

Goede mix
,,Het is gewoon lekker om een keer te laten zien dat je zo gemakkelijk kunt scoren, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Laakkwartier het gaandeweg de tweede helft steeds meer liet lopen. Maar je moet het toch maar doen”, vertelde de aanvaller die deze zomer bij zijn oude liefde terugkeerde na een bijna twaalfjarig verblijf bij vv Noordwijk.

,,We zijn en blijven de trotse koploper. Met een elftal dat een mix is van oud en jong. Ik voel me hier helemaal op mijn plek. Op deze manier kan het weleens een heel mooi jaar worden voor de club en mezelf.”