Kom bij Jordy Hilterman niet met de gedachte aan dat hij een stap achteruit doet. Op papier lijkt het zo. Van een contract bij FC Volendam naar een contract op De Krom. Van het profbestaan naar de semiprofs c.q. amateurs van Katwijk. De nieuwe spits van Katwijk ziet het anders.

En eigenlijk heeft hij ook gelijk. De bijna twee meter lange spits uit Haarlem zag zijn droom in Volendam dit seizoen langzaam vervagen. Waar hij vorig jaar nog minuten kreeg in het eerste bij de eerstedivisionist, moest hij het de afgelopen tijd vooral doen met optredens in de Derde Divisie bij het beloftenelftal.

,,Het was een beetje klaar voor mij in Volendam”, is de spits eerlijk. ,,Ik zag geen toekomst meer en ben vrij snel dit seizoen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Toen kwam Katwijk op mijn pad. Ik heb eerst nog om mij heen gekeken, maar Katwijk leek mij uiteindelijk een prima oplossing.”

Ook FC Dordrecht zou voor de 21-jarige spits op de tribune hebben gezeten. Hilterman bevestigt dat. ,,Zij waren inderdaad geïnteresseerd. Ik stond voor de keuze tussen FC Dordrecht en Katwijk. Zoals je begrijpt is het Katwijk geworden. Het komt door de beleving bij de club, de beleving ook in de Tweede Divisie.”

,,Marciano Mengerink? Ja, ik zie hem niet als mijn concurrent voor volgend seizoen, maar als mijn collega.”

Navraag bij Cees Bruinink leert ook dat Katwijk net op tijd was voor de aanvaller. ,,FC Dordrecht heeft mij ook gebeld over Jordy. Ze hebben onlangs nog bij een wedstrijd van hem gekeken en een definitieve beslissing over hem gemaakt dat ze hem wilde hebben.”

Toch koos de speler van Volendam dus voor de koploper van de Tweede Divisie. ,,Bij Dordrecht was het maar de vraag of ik in de basis zou komen te staan. Zij spelen met één spits en hebben daar Jafar Arias al lopen. Die doet het hartstikke goed. Katwijk speelt op dit moment met twee spitsen.”

,,Ook het gesprek met Cees was hartstikke prettig. Hij volgde mij al anderhalf jaar lang en wist alles over mij. Trainer Jack van den Berg heeft mij in zijn tijd bij ASWH vaker zien spelen toen wij met Jong Volendam daar tegen moesten voetballen. Die dingen hebben ook meegespeeld in mijn keuze.”

Wie Hilterman hoort praten over het voetbal in de Tweede Divisie hoort tussen de regels door dat hij een liefhebber is. En dus weet hij als geen ander dat de beste topschutter van dit moment in het amateurvoetbal onder contract staat bij Katwijk. ,,Marciano Mengerink? Ja, ik zie hem niet als mijn concurrent voor volgend seizoen, maar als mijn collega.”

Balvast
De spits uit Haarlem kan in dat geval het beste worden vergeleken met de aanvaller die nu ook naast Mengerink in de aanval staat: Frank Tervoert. Net als de vertrekkende schutter van Katwijk is ook Hilterman een hardwerkende en balvaste spits.

,,Aan de bal ben ik het sterkst. Ik heb, al zeg ik het zelf, een goede basistechniek. Ik zou ook op ’10’ terecht kunnen. Daar heb ik vorig jaar ook veel gespeeld. Dan fungeer ik meer als een meevoetballende speler. Ik ben wel snel, maar ik ben niet een type die je de diepte in moet sturen. Ik wil graag de bal in de voet hebben.”

,,Zodra ik hoorde dat Katwijk geïnteresseerd was in mij, heb ik contact gelegd met Raoul.”

Ondertussen kan de 21-jarige voetballer niet wachten om het shirt aan te trekken van ‘het andere oranje’. Sinds hij z’n vertrek bekend heeft gemaakt in het Volendamse is zijn rol nog kleiner geworden in het vissersdorp. ,,Volendam is een gesloten boek. Ik ben nu vooral bezig om mezelf fit te houden voor komend seizoen.”

Social media
Ondertussen onderhield hij al contact met Raoul Esseboom, de verdediger van Katwijk die hij al kende van hun gezamenlijke bij het Volendamse. ,,Zodra ik hoorde dat Katwijk geïnteresseerd was in mij, heb ik contact gelegd met Raoul. Hij vertelde eigenlijk alleen maar positieve dingen.”

,,Hij had het er over hoe warm de club is en dat er veel beleving en sfeer is bij voetbalwedstrijden. Dat miste ik wel bij de wedstrijden die ik de laatste tijd heb gespeeld. In alles klonk het naar een club waar ik wel naartoe wilde om te gaan spelen. En ook ik zie de filmpjes op social media van de sfeer op De Krom. Ik heb er echt zin in om daar deel van te zijn.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Achefay: bevrijd van onbrijpbaarheid’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)