VV Katwijk draait nog niet het meest stabiele seizoen. Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere en ook tijdens de duels is het niveauverschil wisselend. Dat mag best gek genoemd worden, aangezien er van de ploeg van Jan Zoutman werd verwacht dat zij één van de  kampioenskandidaten zouden zijn. Jordy Hilterman, die aan zijn tweede seizoen bezig is op De Krom, maakt het als speler van dichtbij mee en wilt komende zaterdag met zijn ploeggenoten revanche nemen tegen De Treffers. ,,Dat lijkt me een perfect moment om het recht te zetten.” 

Na een slepende hamstringblessure, die de aanvalsleider vorig seizoen tijdens een duel met IJsselmeervogels opliep, is de oud-spits van Jong FC Volendam weer helemaal terug. Hij is weer fit en is er klaar voor om te vlammen in het oranje-shirt. Het spelen van wedstrijden doet Hilterman al een aantal weken achter elkaar, maar het scoren van goals wil nog niet lukken. Zelf heeft hij daar een verklaring voor.

,,De ene keer speel ik in de spits en soms sta ik ook wel eens op ’tien’. Daarom is het vaak even omschakelen in de rol die je hebt. Tegen Spakenburg stond ik weer in de spits en daar gaat eigenlijk wel mijn voorkeur naar uit. Dat de goals nog niet komen, baart me geen zorgen. Het gaat echt wel weer komen. Daarnaast ben ik ook een spits die wat vaker opzoek gaat naar de bal. Daardoor wijk ik ook wat vaker uit naar de zijkanten.”

Scheurtje in de hamstring
Tijdens zijn eerste seizoen bij de tweededivisionist ging de aanvaller voortvarend van start. Onder de toenmalig trainer, Jack van den Berg, was de spits een vaste waarde. Ook onder Zoutman kon hij op een basisplek rekenen, maar een hamstringblessure gooide roet in het eten.

,,Ik heb aan het einde van het vorige seizoen besloten om door te blijven trainen, zodat ik volledig fit aan dit jaar kon beginnen. Het probleem was dat ik elke keer herstelde, maar op het moment dat ik het weer ging proberen, ging het mis. Dan kreeg ik weer een scheurtje in mijn hamstring. Het is sowieso een lastige blessure om van te herstellen. Door die periode besef ik wel dat het enorm lekker is om weer op het veld te staan.”

Middenmotor
Dat laatste doet de oud-speler van FC Volendam op dit moment, maar ook met zijn invloed in het veld worden de prestaties van de oranjehemden niet constant. De Katwijkers leken aan een serie bezig te zijn, maar afgelopen zaterdag tegen Spakenburg ging het weer mis.

,,Het gat met de koploper is nog maar altijd vijf punten en dat geeft een enigszins positief gevoel.”

,,Daar hebben we het maandag met de ploeg ook over gehad”, gaat de aanvaller verder. ,,We beginnen eigenlijk heel goed en tijdens de eerste tien minuten denk je eigenlijk dat het 0-4 of 0-5 kan worden. Na die tegengoal breekt er iets in de ploeg. In het druk zetten gingen er dingen verkeerd, maar ook bepaalde ballen inspelen deden we niet meer. Het lijkt wel alsof we het ene moment spelen als een kampioensploeg en het andere moment als een middenmotor.”

Nederlaag in Spakenburg zorgt voor revanche
De verliespartij in Bunschoten-Spakenburg had nog een negatief gevolg voor de mannen van Zoutman. Toen de ploeg zaterdagavond terugkwam op De Krom stonden er een aantal supporters te wachten om verhaal te halen. Hilterman maakte zoiets voor het eerst mee in zijn carrière. ,,Ik heb eigenlijk alleen maar geluisterd en een beetje om me heen gekeken. Toen we onderweg waren naar de club hoorden we al dat er een aantal supporters verhaal wilden halen. Uiteindelijk viel het allemaal wel mee.”

Wel heeft de spits van Katwijk het gevoel dat hij en zijn ploeggenoten wat recht te zetten hebben. Niet alleen voor de supporters, maar ook voor de spelers zelf. ,,Tegen De Treffers lijkt me een perfect moment om het recht te zetten, want zij staan ook boven ons. Het gat met de koploper is nog maar altijd vijf punten en dat geeft een enigszins positief gevoel. Het leeft bij ons om iets goeds te laten zien. We zijn niet heel erg bezig met die koppositie. Voor ons is het zaak om erbij te blijven en dan komt er wel een periode waarin het echt goed gaat draaien bij ons.”

Foto’s: Kees Jonker en Orange Pictures

Lees ook: Zoutman baalt van verlies in Spakenburg: ,,Volkomen onnodig en doodzonde”‘

POPULAIRE BERICHTEN