Arnold Reinders (links) en Michael van der Laan zetten Hendrik van Beelen onder druk

Ruim tien jaar geleden speelde Arnold Reinders (43) zijn laatste duel in de hoofdmacht van VV Noordwijk. De geboren Groninger had er toen precies tien seizoenen opzitten bij de Duinweteringclub. ,,Het was mooi geweest vond ik. Ik heb toen bewust gekozen voor mijn (jonge) gezin en van die keuze heb ik tot op de dag van vandaag nog altijd geen spijt.”

Het spelletje heeft hem echter nooit losgelaten. Nadat Arnold Reinders (op de foto rechts) zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, was hij enkele seizoenen actief in de technische commissie van Noordwijk. Een bezigheid die hij na een paar jaar voor gezien hield. Samen met oude strijdmakkers als Rocky Pitti, Jos Smits, Robert Spaan en Martien van Kins speelt Reinders aan de Duinwetering bij de ‘Pensionado’s’ nu nog wekelijks zijn partijtje mee.

,,Het is nog altijd het mooist om het spelletje zelf te doen. Leuker nog dan kijken langs de lijn. Ik zie Noordwijk nog wel geregeld voetballen en dan ben ik best nog wel fanatiek. Na al die jaren ben ik toch vergroeid met de club”, aldus Reinders, die zijn carrière in Groningen bij Oosterparkers begon om vervolgens bij FC Groningen terecht te komen. Daar haalde hij ook het Nederlands Jeugdelftal om later ook met het Nederlands Studentenelftal op de Studenten Olympiade uit te komen.

Geen spijt

Studie en werk voerden Arnold Reinders in 1994 naar Noordwijk, waarvan hij direct na zijn entree aanvoerder werd. Tien jaar lang om precies te zijn. ‘,,Nee, spijt dat ik toen ben gestopt, heb ik nooit gehad. Ik heb toen een weloverwogen keuze gemaakt voor mijn jonge gezin. Daarnaast heb en had ik een drukke baan’, vertelt Reinders, die als Controller werkzaam is bij Brouwers Tours in Noordwijk.

,,Mijn twee zoons Stijn en Jesse spelen bij Noordwijk in de jeugd”, vervolgt Reinders. ,,Daar ben ik als trainer van de F-junioren begonnen. Vervolgens ben ik ‘meegegroeid’ met mijn kinderen. Momenteel heb ik de C-junioren onder mijn hoede. Een trainersdiploma heb ik nooit gehaald. Ik heb ook geen ambities in die richting. Bovendien ontbreekt de tijd me daarvoor. Mijn jongste zoon Jesse speelt vanaf volgend seizoen in  de jeugd van ADO Den Haag en ook dat speelt daarin een rol.”

Oude bekenden

Als het even kan volgt Arnold Reinders de verrichtingen van de roodwitte hoofdmacht nog langs de lijn. Hoewel dat niet altijd lukt. ,,Ik volg alles nog wel en als de gelegenheid zich voordoet ga ik ook kijken. Dan kom ik ook nog wel eens een oude bekende tegen en dat is echt leuk. Zo heb ik bij Oosterparkers nog met Bert Hollander, de huidige trainer van ONS Sneek gespeeld en ook Marcel Groninger, trainer  van HHC Hardenberg, ken ik nog uit die periode.

Over het huidige niveau in de Topklasse heeft Arnold Reinders zo zijn bedenkingen. De (oud) middenvelder zet zijn vraagtekens bij het huidige voetbal. ,,Het zou allemaal veel aanvallender moeten. Ik ben een duidelijke aanhanger van Co Adriaanse en Louis van Gaal. In de Topklasse draait het allemaal om fitheid en sterk zijn. Over het voetbal zelf wordt minder nagedacht. Het is in mijn ogen een soort ‘ren-je-rot-voetbal’ geworden. Het is allemaal een stuk fysieker geworden en of dat altijd leuk is om naar te kijken valt te betwijfelen. Het allerbelangrijkste is echter om gezond te blijven en vooral te genieten. Op mijn carrière kijk ik met veel plezier terug, niet met weemoed. En als Noordwijker hoop ik natuurlijk dat de club zich kan handhaven in de Topklasse. Zeker nu er ook nog een fantastische accommodatie aan zit te komen!”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN