width=

Toen de telefoon van Ramon Hoek afging zag hij ‘Jack Honsbeek’ staan. Hoofdtrainer van zijn VVSB. De oefenmeester had enkel één vraag: ‘Ramon, heb jij zaterdag 23 juni wat te doen?’. Eigenlijk wel, bedacht Hoek, die precies op die datum naar een hardstylefestival zou gaan. Maar de aanvaller van de zaterdagtak van VVSB wist genoeg. De vraag betekende eigenlijk of hij tegen het grote Ajax mee wilde spelen. Hoek dacht geen seconde na en reageerde volmondig ‘ja’.

De Noordwijkerhouter was drie jaar geleden al gestopt met selectievoetbal in het paars-geel. De 27-jarige voetballer bungelde een jaar of vier aan het elastiek bij het eerste elftal van VVSB, maar brak nooit echt door. Nadat hij in seizoen 2015/2016 slechts één duel mocht opdraven in het eerste verlegde de voetballer z’n interesses.

Toch bood de onlangs opgerichte zaterdagtak van VVSB hem weer wat hernieuwd voetbalplezier. Na een succesvol jaar, de vierdeklasser werd direct kampioen, werd het duel tegen Ajax het spreekwoordelijke toetje van het seizoen. ,,Daarvoor moest ik wel mijn kaartje voor Defqon verkopen, maar dat heb ik met plezier gedaan”, zag Hoek de lol in van zijn hernieuwde kennismaking met VVSB-1.

,,Het was meer achter de bal aanrennen, dan hem zelf hebben. Maar dat lijkt me logisch tegen Ajax.”

Voor eventjes dan. Verder zit er geen toekomst meer voor Hoek in het vlaggenschip van VVSB. Toch zag de club het ook als een geste naar de succesvolle zaterdagtak. Ook miste de tweededivisionist zeven jongens die normaal tegen Ajax mee zouden doen. Zo is Mo El Osrouti langdurig geblesseerd, was nieuweling Danny Bakker nog op vakantie en miste ook Loyd van der Wilden het duel tegen Ajax.

Niveauverschil
,,Belofte maakt schuld”, reageerde trainer Honsbeek met een knipoog op het combinatie-elftal van VVSB, waar ook jongens als Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven en Max van der Boog mochten opdraven tegen de Ajacieden. ,,Je moet ook je ‘eigen jongens’ van het eerste niet over de kop jagen. Dan heb ik er op 21 juli, als we weer gaan opstarten er misschien last van.”

Hoek genoot er op zijn beurt van om weer even tussen jongens als Vladimir Jozic en Jelmer Vijlbrief te zitten. Voetballers waarmee hij de kleedkamer jaren geleden vaker deelde. ,,Het niveauverschil was wel behoorlijk”, erkende Hoek, die moeite had de snelheid bij te benen. ,,Het was meer achter de bal aanrennen, dan hem zelf hebben. Maar dat lijkt me logisch tegen Ajax.”

,,Ik heb twee ballen geraakt in de hele wedstrijd, dat was het”

,,Verder was het schitterend. Deze kan ik weer afvinken”, leek Hoek nog redelijk onderkoel te reageren na afloop, maar vanbinnen kookte het wel bij de Noordwijkerhouter van opwinding. ,,Mijn club is altijd Ajax geweest. Ik heb een seizoenskaart van Ajax. Dat je nu tegenover die gasten staat, waarvoor je normaal gesproken altijd in het stadion zit, is wel heel gaaf om mee te maken.”

Stoppen op het hoogtepunt
Ontzag had de voetballer allerminst voor zijn idolen in rood-wit-shirt. ,,Je wilt juist jezelf nog wel even presenteren in zo’n duel. Ik wilde mijn eigen hoogtepuntje pakken in de wedstrijd. Maar dat zat er gewoon niet in. Ik heb twee ballen geraakt in de hele wedstrijd, dat was het”, kon Hoek er zelf om lachen.

Voor even was Hoek weer die jongen van het eerste. Voor even dan. ,,Laat ik maar gelijk weer stoppen op mijn hoogtepunt. Tegelijkertijd met ‘Vladimir’, kan ik dan ook nog eens zeggen”, lachte de 27-jarige speler. ,,Dit vergeet ik de rest van mijn leven niet meer. Misschien is er nog ergens een mooie foto geschoten voor later.”

Foto: Frank Venema

Lees ook: ‘Lisse-aanwinst strijdt om Arubaanse landstitel’

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)