Na het aankomend weekend kunnen de voetbalschoenen voor een paar weken de kast in, om ze een week later in te ruilen voor dansschoenen. Theater Hangaar in Katwijk wordt voor twee dagen, op vrijdag 20 december en zaterdag 21 december, omgetoverd tot misschien wel een grote voetbalkantine. Een derde helft 2.0.

Grote initiators achter het Foute Feest XXL en Retourtje ’90’s & ’00’s zijn de heren Jesper Hogedoorn en Raymon Kuipers, beiden oud-keepers van Quick Boys. Als oud-voetballers kennen ze de feestjes na een voetbalwedstrijd. Dat gevoel willen ze nu in het groot laten terugkeren in Katwijk.

Met nog een kleine week voor het evenement worden de voorbereidingen steeds meer ingeruild voor keiharde werkzaamheden en voorzichtige kriebels in de buik. ,,Alles wordt gecheckt en nog een dubbelcheck er overheen”, legt Hogedoorn uit. ,,Volgende week woensdag (18 december, red.) gaan we beginnen met alles op te bouwen. Het komt steeds dichterbij.”

,,Het voelt een beetje als een voetbalkantine.”

De heren achter het bedrijf ‘Timeless Events’ hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Precies in hetzelfde weekend geven ze ook twee grote feesten in Zoetermeer. ,,Daarom is het ook zo handig dat we samenwerken”, vertelt Hogedoorn. ,,Raymon houdt zich vooral bezig met Zoetermeer, ik met Katwijk. Ik heb ook echt zin om weer in Katwijk te zijn. We leven er al lange tijd naartoe.

Berichtjes van vriendengroepen
Op vrijdag wordt het in Theater Hangaar één groot ‘fout kerstfeest’. ,,Wij kennen heel wat mensen in Katwijk door onze tijd daar als keepers. We zien de reacties steeds meer toestromen, naarmate het dichter in de buurt komt. ‘We hebben er zin in en gaan met een grote vriendengroep’, lezen we dan bijvoorbeeld. De kaartverkoop trekt ook lekker aan. Er zijn nog wat kaartjes beschikbaar, maar het worden goede dagen. Mensen houden gewoon van een feestje.”

Juist het pure feestgevoel willen de heren terug laten komen in de evenementen op het oude marineterrein in Katwijk. Avonden waarin bezoekers ongegeneerd uit hun dak kunnen gaan, dat is de gedachte. ,,Je ziet ook dat zo’n ‘fout karakter’ bij een feest, steeds populairder wordt. De muziek hoeft niet in een bepaald hokje te worden gestopt. Het voelt een beetje als een voetbalkantine, inderdaad. Het is de ideale derde helft.”

,,Je gaat echt weer een avondje terug in de tijd.

Voor die avond zijn artiesten als Mental Theo, het Feestteam, Def Rhymz, Dave Roelvink en Barry Badpak uitgenodigd. ,,Ook daar is zorgvuldig over nagedacht. Mental Theo gaat weer even terug naar de ’90’s, het feestteam is een populaire feestact en Def Rhymz is de grootste dorpsgek van Nederland. Daarnaast hebben we Dave Roelvink voor de wat meer urban muziek en is Barry Badpak natuurlijk hartstikke populair hier in de buurt.”

Uniek aanbod
Een dag later gaat Theater Hangaar terug in de tijd met een Retourtje ’90’s & ’00’s. ,,Dune komt uit Duitsland. Die heeft best wat hitjes gehad. Voor Nakatomi geldt hetzelfde. Darkraver kent iedereen: jong en oud. En Twenty Four Seven is echt een artiest uit die tijd. Daarnaast hebben we Jeroen Post, die toen een hele bekende VJ (presentator op een muziekzender, red.) was op TMF. Je gaat echt weer een avondje terug in de tijd. We wilden iets unieks neerzetten. Dat is denk ik wel gelukt. Het feestaanbod in Katwijk heeft zo weer iets extra’s gekregen. We kijken echt uit naar volgend weekend.”

Lees ook: Noordwijk meldt achtste ‘blijver’

 

 

POPULAIRE BERICHTEN