De titelaspiraties van SJC kunnen de koelkast in. De Noordwijkers hoopten in het loodzware slot van de competitie nog een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen, maar gisteren bij VELO ging het fout. SJC verloor met 4-1 en daar viel volgens aanvoerder John Hoogeveen niet veel op af te dingen. ,,Het is klaar. We gaan ons opmaken voor de nacompetitie.”

,,Natuurlijk is dit teleurstellend”, vertelt de ervaren middenvelder. ,,Je bent niet voor niets het hele seizoen hiervoor in de weer geweest. Maar uiteindelijk hebben we het laten liggen tegen de mindere tegenstanders, zoals Nieuwkoop en PFC, en komen we daardoor net tekort. Tegen de bovenste ploegen hebben we steeds punten gehaald.”

In Wateringen kwam SJC er niet aan te pas, ondanks een goed begin en de openingstreffer van Vincent Solleveld. Hoogeveen: ,,De eerste twintig minuten speelden we vrij goed en hadden we de score uit kunnen breiden naar 0-2. Maar na een halfuur namen zij het iniatief over. Wij liepen teveel achteruit, wat leidde tot een tegengoal uit een spelhervatting. Dat gaf hun vertrouwen. In de tweede helft zijn wij niet echt meer aan bod gekomen.”

Lichtpuntje

Een lichtpuntje noemde Hoogeveen het debuut van Kevin Barkel. ,,Die vulde dat goed in. Het is een jongen van de club en dat is alleen maar mooi.”

Opmerkelijk was ook de invalbeurt van Dandy Steenvoorden. De linksbuiten heeft weer groen licht gekregen om te spelen. ,,Dat Dandy weer terug is, geeft ons wel hoop”, zegt Hoogeveen. ,,Voor de winterstop was hij een van de belangrijkste spelers, met tien goals en acht assists. Met hem krijgen we hopelijk weer wat meer kracht voorin.”

Archieffoto: Johanna Wever

POPULAIRE BERICHTEN