Zijn (tijdelijke) terugkeer op Middelmors werd een ware zegepraal. Zijn applauswissel leverde kort voor tijd zelfs een staande ovatie op van het thuispubliek. Raily Ignacio genoot er met volle teugen van. Met 2-6 zegevieren over de thuisploeg en tweemaal scoren leverde hem een triomftocht richting dug-out op. Voor de geel-zwarte supporters, die de spits jarenlang op handen droegen, telde het naderende verlies van hun favorieten voor even niet mee.

Enkele minuten later geniet Ignacio nog na van wat hem de afgelopen uren is overkomen. ,,Ik ben hier vandaag geweldig ontvangen en heb na de wedstrijd op een fantastische manier afscheid van het publiek kunnen nemen. Ik ben vereerd door die ovatie”, vertelt een glunderende Ignacio.

,,Zo erg voor de hand lag dat allemaal niet. We hadden vooraf het idee dat het vanmiddag vooral lastig zou worden. Ik heb mijn medespelers ook nog extra gewaarschuwd voor de kracht van Rijnsburgse Boys. Dat is goed uitgepakt, maar dat het allemaal zo zou lopen heeft me wel verrast.”

,,Ik ben spits en ik leef van doelpunten.”

Ignacio, die tijdens de vorige winterstop de overstap van Kozakken Boys naar AFC maakte, kwam destijds terecht in een ploeg die tegen degradatie streed. Na zijn komst werd, mede door zijn doelpunten, dat scenario afgewend. Het resulteerde zelf in het behalen van de derde periodetitel, waarna de selectie deze zomer danig werd versterkt met onder andere de broertjes Teijsse.

De nieuwe start die de hoofdstedelijke formatie vervolgens maakte, resulteerde intussen in een (voorlopige) eerste plaats in de Tweede Divisie.

Besef
Ignacio: ,,Op het moment dat ik binnenkwam stond er een ploeg met weinig zelfvertrouwen. Maar kijk eens waar we nu staan? Onze kracht ligt bij het scoren. Dat gaat ons uitstekend af, maar dat doe je ook met het hele team. Voorlopig gaat het heel goed. Dat moeten we zo zien te houden.”

,,Verder vooruitkijken wil ik niet. Laten we vooral blijven doen waar we goed in zijn. Met de beide beentjes op de grond. Onlangs liepen we bij Jong Sparta nog tegen een zeperd aan. Dat brengt dat besef dan meteen weer terug in de ploeg.”

Ignacio kijkt lachend toe als een vrouwelijk streaker over het veld heen rent

Het duel op Middelmors tussen de nummers één en vier van de ranglijst kende overigens nog een pikant moment. Halverwege de eerste helft begaf een vrouwelijke streaker zich van doel tot doel over het veld. Een voorval waar ook Ignacio naar eigen zeggen wel van kon genieten.

,,Die dame natuurlijk. Wat een borsten.”

Dat levert hem meteen de vraag op of zijn twee goals of het optreden van de dame in kwestie voor hem het hoogtepunt van de wedstrijd vormde. ,,Die dame natuurlijk. Wat een borsten”, antwoordt Ignacio met een knipoog. Om er direct aan toe te voegen: ,,Nee, natuurlijk niet. Dat waren toch echt die twee goals en onze overwinning. Het was natuurlijk wel heel apart om dit korte optreden mee te maken, maar ik ben spits en ik leef van doelpunten. Daar draait het voor mij om als ik op het voetbalveld sta.”

Ajax uit
Over de vraag tegen welke ploeg hij in het KNVB-beker toernooi in de volgende ronde het liefst aantreedt, hoeft Ignacio niet lang na te denken. ,,Ja, de loting is inderdaad vanavond (zaterdagavond, red.). Nu na de wedstrijd heb ik er eigenlijk pas tijd voor om daar over na te denken, maar als ik het dan toch mag zeggen, geef mij maar Ajax uit”, antwoordt de goaltjesdief per kerende post.

Enkele uren later rolt de naam Willem II uit de bekerkoker. In Tilburg kunnen ze borst alvast natmaken als AFC kort voor Kerst gaat proberen de laatste acht te bereiken. Met, als het aan AFC ligt, Raily Ignacio aan het kanon.

Foto’s: Orange Pictures en Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Prijs is reserverol beu en vertrekt bij Rijnsburgse Boys’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys