De Insta-rondo is weer terug uit z’n winterslaap. We starten het rondje langs de social-mediakanalen met Romano van der Stoep. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Rijnvogels. De spits annex middenvelder heeft al genoeg meegemaakt in zijn carrière. Waarom brak hij niet definitief door bij FC Utrecht? En wat gaat er door je heen als je het volkslied hoort van je land? Check het hier. 

Foto 1: In actie voor de Onder 18 van Oranje tegen Duitsland. 

,,Dit was mijn eerste interland in de jeugd van het Nederlands elftal. Ja, er zijn minder mooie wedstrijden om je debuut te maken, haha. Dit was namelijk tegen Duitsland en op deze foto was ik in duel met Matthias Ginter… Tja, hij speelt nu volgens mij wekelijks bij Borussia Mönchengladbach en vorig jaar nog voor Borussia Dortmund en ik bij Rijnvogels, haha. Het kan raar lopen in de voetballerij.”

,,Dit was trouwens in mijn eerste jaar bij FC Utrecht, dat was echt een topjaar! Ik had nog geen contract aan het begin van het seizoen, maar toen ik een contract kreeg bij Utrecht en m’n debuut maakte, werd ik twee weken later opgeroepen voor het Nederlands elftal!”

,,Met wie ik toen speelde? Haha, met Wouter Soomer! Hij was toen net van Utrecht naar PSV gegaan. Verder speelde ik met Terence Kongolo, Mimoun Mahi en Joris van Overeem. Bij Duitsland speelde trouwens ook nog Emre Can. Het moment dat ik het volkslied hoorde, was echt fantastisch. Dat vergeet ik nooit meer.”

Foto 2: Van der Stoep krijgt instructies mee van Jan Wouters voor zijn invalbeurt. 

,,Of ik een speciale band had met Jan Wouters? Mwah.. Ik heb mijn debuut voor Utrecht onder hem gemaakt, dus daar ben ik hem natuurlijk heel dankbaar voor. Verder was hij nooit zo heel spraakzaam, maar ik had wel een goede band met hem. Toevallig denk ik er de laatste tijd wel vaak aan, aan deze periode. Het waren de laatste drie/vier maanden van het seizoen en ik zat elke keer bij de selectie. Dat was echt een goed seizoen.”

,,Ik draaide de hele voorbereiding mee bij het eerste elftal, maar Leon de Kogel kwam terug van zijn verhuurperiode. Toen moest ik aansluiten bij het tweede en draaide ik een ongelukkig seizoen. Toen had ik nog het gevoel dat het wel goed zou komen, maar ik had op dat moment moeten doorpakken door keihard te blijven trainen.”

,,Ik heb er absoluut spijt van dat het zo is gelopen. Ik was er namelijk erg dichtbij. Als je dan sommige jongens ziet die het wel hebben gehaald, dan besef je het helemaal. Het hebben van geluk is belangrijk in je voetbalcarrière. De trainer moet het in je zien zitten, je concurrenten moeten net een blessure krijgen of uit vorm zijn.”

,,Wat trouwens wel leuk is om er in te zetten.. Wij waren vorige week met Rijnvogels op trainingskamp in Sevilla en toen kwam er een jongen naar me toe die mij herkende, haha. Hij bleek een fan te zijn van FC Utrecht en wilde me een hand geven. Op dat soort momenten ben je natuurlijk heel trots!”

Foto 3: Samen met zijn ploeggenoten van FC Rijnvogels. 

,,Zoals je ziet is deze foto met een paar teamgenoten. Ik ben onder andere naar Rijnvogels gekomen, omdat er een paar vrienden van me spelen. Ricardo de Vlugt ken ik al een tijdje, hij woont namelijk ook in Den Haag. We hebben een hechte groep en op de club zijn heel veel aardige mensen, dus ik heb het goed naar m’n zin!”

,,Vorig seizoen was dat wel eens minder, maar dat kwam ook door de resultaten. Ik hoop dat we deze groep intact kunnen houden voor volgend seizoen. Ook leuk dat mijn maatje Ivailo (Staal, red.) hier speelt. Ik ken hem al mijn hele jeugd. We hebben samen nog bij ADO Den Haag gespeeld!”

,,Of ik op De Kooltuin blijf? Ik heb nog geen gesprek gehad, maar ik heb het goed naar m’n zin. Ik wil natuurlijk naar de Derde Divisie, maar we hebben nu een nieuwe trainer en we zijn bezig aan een proces. Ik ben natuurlijk ook naar Rijnvogels gekomen vanwege de derby’s. Zoals vorig seizoen tegen Quick Boys en Rijnsburgse Boys was hartstikke mooi! Het leeft enorm in de streek en dat heb je niet veel hier in Nederland.”

Dit is de insta-rondo van Romano van der Stoep! 

POPULAIRE BERICHTEN