Mocht er ooit een nobelprijs voor ‘timing’ uit worden uitgereikt, dan staat FC Rijnvogels hoog op de shortlist. Het teleurstellende gevoel dat zaterdag bij de Katwijkers ontstond na de 1-2-nederlaag tegen Jodan Boys werd direct tenietgedaan met de bekendmaking van de contractverlengingen van Jaap van Duijn (voor twee seizoenen) en Romano van der Stoep (met één seizoen). FC Rijnvogels verzorgde zelf het pilletje paracetamol tegen de opkomende hoofdpijn.

De twee heren gaven met hun handtekening indirect een signaal af naar de rest van de selectie. Beide mannen gaan volgend seizoen hun vijfde jaar in op De Kooltuin. Het enigszins tobbende Katwijkse team kon het steuntje in de rug van Van Duijn en Van der Stoep wel gebruiken. ,,Misschien dat andere jongens dit ook zien en snel bij gaan tekenen”, bevestigde Van der Stoep het signaal dat hij inderdaad wilde afgeven. ,,We hebben een leuke groep. Die houd ik graag compleet.”

Duidelijkheid
Ook de timing van de contractverlengingen viel perfect. De vereniging stond de afgelopen weken op z’n kop. De club moest financieel een stapje terug doen en de trainer bracht naar buiten na dit seizoen te vertrekken bij de Katwijkers. Zodoende leek de toekomst van FC Rijnvogels tot een week geleden in nevelen gehuld.

,,In dat geval zijn we te veel afhankelijke van Van Duijn.”

Tot afgelopen maandag, toen de Algemene Leden Vergadering helderheid bracht. ,,Er zijn de laatste weken veel verhalen rondgegaan, er is veel gedoe geweest”, voelde Van der Stoep ook. ,,Maar we weten nu welke richting ze op willen met de selectie. En dat ze het in een stichting onder willen gaan brengen. De veranderingen vallen reuze mee voor ons. Dat is voor ons als spelers wel prettig. Het is lekker dat ook Jaap nu gelijk al z’n contract heeft verlengd. Dat biedt rust.”

Stabieler
De zekerheid buiten het veld staat enigszins haaks op de prestaties van de club binnen het veld. Alhoewel: de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Maar de 1-2-nederlaag tegen Jodan Boys was toch alweer de vierde verliespartij van het seizoen in twaalf duels. En dat is net even iets te veel voor een ploeg die er niet omheen draait gewoon weer terug te willen naar de Derde Divisie.

,,We hebben hartstikke veel voetbal in de ploeg. We moeten alleen wat stabieler worden”, gaf Van der Stoep na de nederlaag direct toe. ,,Dat hoeft niet per se alleen te maken te hebben met ervaring in de ploeg, maar ook met het maken of juist niet maken van goals. In dat geval zijn we te veel afhankelijke van Van Duijn.”

Tegen Jodan Boys stond de clubtopscorer van FC Rijnvogels niet in de basis, omdat hij een griepje onder de leden had. Tegen de stugge ploeg uit Gouda bleek het gemis van Van Duijn groot. De thuisploeg miste te veel kansen om Jodan Boys omver te lopen. De bezoekers vertrokken zelfs met een 1-2-overwinning uit Katwijk. Voor de thuisploeg wist alleen Yassin Kaabouni het doel te vinden.

,,Hij is een vrij jonge trainer. Dat is voor mij ook iets nieuws.”

,,We hebben het altijd wel lastig met hun 4-4-2-systeem”, ondervond Van der Stoep andermaal. ,,Al hadden we minimaal een gelijkspel verdiend, in mijn ogen. We hadden op de ranglijst best goede zaken kunnen doen. Al staan we er nog steeds best prima voor met een vijfde plek.”

Thomas Duivenvoorden
Wel baart het de middenvelder nog iets te veel zorgen dat z’n ploeg in grote mate afhankelijk is van de prestaties van Van Duijn. ,,De middenvelders moeten wat meer gaan scoren. Daar hoor ik dus ook bij. Mijn tweede seizoen bij FC Rijnvogels maakte ik bijvoorbeeld 13 goals. Nu heb ik er nog niet veel gemaakt. Dat komt ook omdat ik wat meer de bal ben gaan ophalen bij de verdediging. Dat is iets meer mijn rol geworden.”

Tot slot wilde de 25-jarige middenvelder nog wel even ingaan op de aanstelling van de nieuwe trainer van FC Rijnvogels: Thomas Duivenvoorden (33). ,,Er is wel gemeld dat hij met iedereen een gesprek aan wil gaan de komende tijd, maar ik heb ‘m zelf nog niet gesproken. Ik ken ‘m verder ook niet. Ik ken wel wat voetballers die inmiddels wel met ‘m gewerkt hebben en die waren allemaal positief. Hij is een vrij jonge trainer. Dat is voor mij ook iets nieuws. Maar daar ben ik wel oprecht benieuwd naar.”

Archieffoto: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Teylingen en ASC delen de punten (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)