Tom Broekhuizen is dit jaar één van de smaakmakers op het middenveld van SJC. Dat Broekhuizen goed kan voetballen wisten we al, maar wat weten we nog meer van hem? Z’n instagramfeed geeft ons een kijkje in z’n leven. Zo komt zijn periode bij ADO Den Haag ter sprake, zijn oude liefde FC Lisse en zijn bijzondere vriendengroep. 

Foto 1: ADO Den Haag.

,,De periode dat ik bij ADO heb gezeten was echt een fantastische tijd. Gewoon het idee dat je full-time met voetbal bezig bent. Elke dag op het veld staan, heerlijk. Of ik dat nog wel eens mis? Dat valt wel mee. Maatschappelijk gaat het nu ook goed met mij en daardoor komen er ook hele mooie dingen op m’n pad.”

,,Ik zat in een lichting met Thomas Verheydt, Hicham Faik en Stanley Elbers. In dat elftal zaten ook wel wat bekende namen. Jongens zoals Tom Beugelsdijk, Jens Toornstra en Danny Holla. Holla was mijn concurrent op het middenveld, maar hij was volgens mij toen de aanvoerder.”

,,Natuurlijk denk ik soms wel eens en stel ik mezelf nog wel eens vragen. Heb ik er wel alles aan gedaan? Heb ik hard genoeg getraind? Heb ik er alles voor gelaten? In de A-junioren raakte ik anderhalf jaar geblesseerd en dat is een cruciale periode. Ik heb wel een paar keer op de bank gezeten, maar elke keer als ik dichtbij het eerste zat, raakte ik geblesseerd…” 

Foto 2: In actie voor ‘zijn cluppie’ FC Lisse. 

,,FC Lisse is de club waar ik ben begonnen en ik woon al jaren in Lisse. Ik ben daar opgegroeid, dus ik denk dat je wel kan zeggen dat FC Lisse mijn club is. Ik ben trots dat ik er heb mogen spelen. Het was ook geen moeilijke keuze toen ik ADO moest verlaten. Ik wilde terugkeren bij FC Lisse. Als kleine jongen keek ik ook op tegen de mannen die toen in het eerste elftal van FC Lisse speelden.”

,,Ik had wel aardige concurrenten, ja. Richard van Heulen, Kevin Winter en natuurlijk Rik Vermeulen. Toen ik weer terug kwam bij Lisse, toen merkte ik wel het verschil tussen jeugdvoetbal en het amateurvoetbal. Of het verschil tussen prof -en amateurvoetbal. Amateurvoetbal is fysiek zwaar.”

,,Ik ben misschien niet helemaal doorgebroken bij Lisse, nee, dat klopt. In mijn eerste seizoen heb ik wel wat gespeeld, maar lang niet alles. In het tweede seizoen heb ik bijna alles gespeeld behalve op het einde. Ik was toen geschorst. Maar ik was dat jaar wel een vaste waarde. In mijn derde seizoen raakte ik veel geblesseerd, dus toen heb ik bijna niet gespeeld.” 

Foto 3: Uit eten met een bijzondere vriendengroep. 

,,Deze groep zie ik ook buiten het veld veel. Dan hebben we het er soms ook wel eens over hoe het bij de clubs gaat en hoe iedereen het doet. Iedereen gaat uiteindelijk z’n eigen weg. In mijn eerste seizoen bij FC Lisse ben ik de meeste van deze gasten tegengekomen. We waren toen echt een hechte groep. Jeroen Dedel en Thierry Monteny kende ik al wat langer dan de anderen.”

,,Thierry ken ik echt al m’n hele leven. Ik ben tegelijk met hem naar ADO gegaan en we zijn ook op hetzelfde moment vertrokken. Toevallig allebei naar FC Lisse. Toen ik vertrok bij Lisse speelde ik voor het eerst niet meer Thierry… Dat klinkt wel dramatisch hè? Haha. Thierry en ik hebben toch dezelfde route bewandeld. Hij woonde ook drie straten achter mij.”

,,Jeroen kende ik eigenlijk al vanuit het jeugdvoetbal en de pleintjes waar we voetbalden. Hij komt uit Hillegom, maar op de één of andere manier kwamen we elkaar dan vaak tegen. Met al deze jongens spreken we nog regelmatig af. Het zijn intussen ook m’n echte vrienden geworden.”

 POPULAIRE BERICHTEN