De kans op een derde opeenvolgende titel voor de FC Twente Vrouwen is zaterdagmiddag een flink stuk kleiner geworden. Renate Jansen en haar teamgenoten verloren op sportcomplex de Toekomst met 1-0 van Ajax, waardoor de Ajacieden nu als koploper de laatste speelronde ingaan.

De nederlaag was zowel pijnlijk als onfortuinlijk voor de Tukkers. Een minuut nadat Jansen namens FC Twente de paal had geraakt, nam Ajax de leiding via Tiny Hoekstra. Dat was overigens wel een verdiende voorsprong op basis van de openingsfase. De bezoekers gingen daarna in de achtervolging, maar stuitten meerdere keren op goalie Lize Kop.

Gelijkmaker blijft uit
In de tweede helft volgde een Twents offensief, maar ook dat leverde geen goal op. Jansen ging na 71 minuten naar de kant, vanwege klachten die al wat langer (op)spelen. Vanaf de kant zag de oud-speelster van Kagia en Ter Leede geen verandering in de score komen. Bij de Ajax Vrouwen viel de Sassenheimse Rosa van Gool na 58 minuten in. De Noordwijkerhoutse Jonna van der Velde is nog altijd herstellende van een zware knieblessure.

Ajax passeerde door de driepunter Twente op de ranglijst. Volgende week kunnen de Amsterdammers tegen PEC Zwolle (uit) de klus afmaken. Twente, dat nu een punt minder heeft, speelt thuis tegen Feyenoord.