In de (nieuwe) rubriek ‘Het Jeugdelftal van de Maand’ wordt de schijnwerper gericht op een regionaal jeugdteam. Als eerste komen trainer en spelers van Ter Leede D1 aan het woord over het wel en wee van hun team. Zowel binnen als buiten de lijnen. Wil jij een team aanmelden voor deze rubriek? Mail dan naar [email protected].

In de aanloop naar de topper tegen Quick Boys traint de D1 van Ter Leede op vrijdagavond nog eenmaal om een dag later op Nieuw Zuid zo goed mogelijk beslagen ten ijs te komen. Het optimisme en de inzet zijn groot als trainer Koen van der Vlugt zijn manschappen rond zes uur ’s avonds op het hoofdveld van de Roodemolen om zich heen verzameld. Na enkele korte instructies is het zover en gaat de groep aan het werk.

Na het afwerken en het doornemen van spelmomenten volgt nog een groepsrondo. In de afsluitende partij gaat het er vervolgens fel aan toe. Koen van der Vlugt en assistent trainer Steven Hartevelt waken er voor dat de spelers bij de les blijven. Wie dat niet doet kan rekenen op een uitbrander, maar wat goed gaat wordt (uiteraard) in positieve zin gemeld. Dat laatste heeft deze avond de overhand gedurende de training.

Ter Leede D1 promoveerde afgelopen voorjaar naar de Hoofdklasse door kampioen te worden en daarin ligt de roodgele jeugd flink op koers. Het past in het streven van Ter Leede om alle standaardteams op dat niveau te laten uitkomen. ,,Alleen de C-junioren blijven in dat opzicht momenteel achter in dat streven”, vertelt Van der Vlugt die als voetballer opgroeide bij buurman Teylingen en daar dit seizoen doorgaans in het tweede team acteert. ,,Op termijn hopen we de C-groep ook hogerop te brengen, want als Hoofdklasse-club is het belangrijk dat de jeugdteams wekelijks op zoveel mogelijk weerstand kunnen rekenen. Eigen jongens in het eerste team is iets dat elke club nastreeft. Dus ook hier bij Ter Leede, al gebeurt dat helaas amper en dat is een slechte zaak.”

TLBoven links naar rechts:  Steven Hartevelt (assistent), Maurits (stagiair), Marijn, Jan, Rik, Timo, Robin, Corné, Alex en Koen van der Vlugt (trainer). Beneden links naar rechts: Justin, Lucas, Wiebe, Nino, Daimy, Noa, Wessel.

De D1 van Ter Leede bestaat dit seizoen uit allemaal tweedejaarsspelers. Of liever gezegd spelers en speelsters, want naast keepster Daimy Huttinga maakt ook Noa Vonk deel uit van het team. Deze twee getalenteerde meiden speelden zich in het verleden al in de kijker en ontvingen ook dit seizoen van de KNVB een uitnodiging voor de regioselectie. Net als spits Rik van ’t Wout overigens die vorig seizoen een ware doelpuntenlawine produceerde. Dat Daimy Huttinga in 2012 en 2013 al tweemaal uitkwam voor de Oranje-meisjes in haar leeftijdscategorie zorgt er voor dat de nieuwbakken hoofdklasser wekelijks met een echte international aan de aftrap staat.

De resultaten in het debuutseizoen op het hogere niveau zijn bovendien uitstekend. Rik, Timo en Wessel zijn hierbij de enige drie spelers die vorig seizoen al deel uitmaakten van het kampioensteam. De overige spelers draaiden een seizoenlang warm in de D2 van de roodgelen. Het drietal speelt al een flink aantal jaren samen, maar ze kennen elkaar niet alleen van het voetbal- en trainingsveld. Timo: ,,Sinds dit schooljaar zitten we alle drie op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. We hebben dus bijna de hele week met elkaar te maken.” Waarop Wessel aanvult: ,,Dat gaat best goed. Net als Timo kom ik uit Voorhout. Ter Leede was dichterbij dan Foreholte en ik vond het een leuke club, vandaar dat ik hier voetbal.” Sassenheimer Rik denkt er ook zo over. ,,We trainen drie keer per week en daarnaast spelen we op zaterdag. Best wel veel en nu het huiswerk er allemaal bijkomt is het best wel eens aanpoten. Soms moeten we na de training thuis ook nog voor school aan de bak, maar dat heb ik er graag voor over.”

drie

Ook binnen de witte lijnen vormt het drietal een hecht geheel. Rik is als spits vooral verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Vorig seizoen schopte en kopte hij het onwaarschijnlijke aantal van 64 goals bij elkaar. ,, Maar dat heb je natuurlijk wel te danken aan de andere spelers die voor de aanvoer moeten zorgen’’, licht Wessel, die als rechterspits voor een gedeelte van de aanvoer zorgt, toe.” Timo kan dat als de nummer 10 alleen maar beamen. ,,We doen het met elkaar en dat gaat best lekker. Net als vorig jaar en dat is dit seizoen niet anders. Met Koen die ons als trainer trouw is gebleven. Hij is best wel eens streng, maar dat is alleen maar goed. Dat heb je nodig als je een goede voetballer wil worden. We kunnen allemaal goed met hem opschieten en leren veel van hem.”

De topper tegen Quick Boys D1 ging afgelopen zaterdag voor Ter Leede helaas met 5-3 verloren. ,,Jammer, maar wel de realiteit”, weet Van der Vlugt. ,,Na een 4-0 achterstand kwamen we mooi terug tot 4-3. We misten daarna een uitgelezen kans op de gelijkmaker en uiteindelijk werd het 5-3. De wedstrijd hebben we verloren, maar de strijd nog niet. We eindigen dit seizoen in de topvijf, daar ben ik van overtuigd. En als het zo blijft lopen, zie ik ons in de top-3 komen. Dat zou natuurlijk een uitstekend resultaat zijn in ons debuutjaar. Er wordt in ieder geval keihard gewerkt om dat te realiseren.”

Ter Leede D1 per 4 oktober 2015- Hoofdklasse F
Stand GS WN GL VL PT VR TG PM
1 Quick Boys D1 5 5 0 0 15 17 8 0
2 RKAVV D1 5 4 0 1 12 17 8 0
3 Foreholte D1 5 4 0 1 12 9 2 0
4 Ter Leede D1 5 3 1 1 10 25 11 0
5 Voorschoten’97 D1 5 3 1 1 10 17 8 0
6 RKDEO D1 5 3 0 2 9 20 7 0
7 Gr.WII VAC D1 5 2 0 3 6 12 10 0
8 Forum Sport D1 5 1 2 2 5 7 13 0
9 Katwijk D1 5 1 1 3 4 10 19 0
10 Concordia D1 5 0 2 3 2 2 10 0
11 Noordwijk D1 5 0 1 4 1 2 17 0
12 Laakkwartier D1 5 0 0 5 0 1 26 0

Tekst en foto’s: Leo Schrama 

POPULAIRE BERICHTEN